4   45
4   26
51   58
0   30
6   30
6   42
0   27
0   19

Därför slutade jag dricka kaffe

Jag är osäker på om jag har skrivit om detta tidigare. Men sen flera månader tillbaka så har jag slutat dricka kaffe. Jag har insett att jag är en person som snabbt kan bli beroende av saker men också stoppa ett beroende lika snabbt. Så länge jag vill sluta. Jag började röka som 14 åring och jag minns så väl första dagen på Gymnasiet när en av tjejerna sa ”Vilka röker”. Det var precis som i en film. Där och då hade jag ett beslut att fatta och naturligtvis valde jag det sämre.

Jag rökade i många år. Jag skulle inte säga att jag var en storrökare utan jag rökade som mest 8 cigaretter om dagen. Till och med när min mamma fick kol så fortsatte jag att röka. Trots att jag visste hur farligt det är. Idag är jag helt rökfri. Jag rökte för sista gången i somras men jag bestämde mig att jag vill inte vara beroende av något.

Därför slutade jag dricka kaffe

Jag tror jag var 21 år gammal när jag började dricka kaffe. Eller mjölk med kaffe som många i min närhet kallade det då jag alltid hade mer mjölk än kaffe. Under en lång tid så levde jag mer eller mindre på kaffe och cigaretter. I början tyckte jag att kaffet smakade så illa. Jag kunde inte förstå varför man ville dricka något så äckligt. Men desto mer jag drack det desto mer beroende blev jag.

Jag började inse att jag var beroende när huvudvärken kom. Det var som en käftsmäll om jag ska vara helt ärlig. Fick jag inte en kopp kaffe på de tiderna som jag brukade dricka på (morgonen precis när jag vaknat, klockan 15:00 och 19:00) så fick jag en fruktansvärd huvudvärk. Jag blev extremt trött och fick även humörsvängningar. Jag försökte att minska på mitt kaffeintag även fast jag inte alls drack mycket, men det gick inte då huvudvärken var så kraftig.

Jag såg det som min enda utväg

Jag minns inte exakt när det var men sist jag blev sjuk så kunde jag inte dricka kaffe. Ni vet när man är förkyld och smaken i munnen  ändras. Det var precis vad som hände när jag blev sjuk. Kaffet smakade så fruktansvärt illa så jag kunde inte dricka det. Och där såg jag min chans. Jag såg det som min enda utväg när det kom till att sluta dricka kaffe.

Idag har vi slängt våra kaffemaskiner eftersom varken jag eller min sambo dricker kaffe. Det tog ett tag innan jag började må bra men att sluta med kaffe har bara gjort min vardag mer positiv. Min energi är jämn utöver hela dagen, min mage mår så mycket bättre och det känns bra att jag styr över mitt egna liv.

38 Kommentarer

 1. 16 november, 2018 / 11:49

  Vad skönt att du mår nu bättre utan kaffe. Kramis

 2. 16 november, 2018 / 13:33

  Ja kaffe är inte bra. Jag dricker det men i lagom mängd! Trevlig helg!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:48

   Ja det är annorlunda för alla 🙂

 3. 16 november, 2018 / 16:07

  Hatar att fastna på ovanor, röker också och jag tycker det är så svårt att sluta

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:47

   Sluta bara! Det enda du gör är att förgifta din kropp. Lovar att du kommer må så mycket bättre. Att få sjukdomar som skapas på grund av ditt beroende är ingenting som du vill. Lätt att inte bry sig nu men längre fram när man har familj då vill man inte ligga i en sjukhussäng med kol eller cancer. Det finns starka tabletter som man kan få utskrivet av läkare som fungerar. Jag känner flera som tog dom för att sluta. Alla klarar inte av att sluta på egen hand så som jag gjort 🙂 Kram

 4. 16 november, 2018 / 16:09

  Kul inlägg!! Hoppas du får en fin helg <3

 5. 16 november, 2018 / 16:12

  Det är så viktigt att bestäma sig för att inte göra det och då följa det beslutet! Heja dig <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:45

   Det är inte lätt att sluta med ett beroende. Jag har slutat röka flera gånger men nu bestämde jag mig på riktigt för att leva ett bättre liv 🙂

 6. 16 november, 2018 / 17:18

  Åh det kommer nog bli svårt för min del om jag ska sluta dricka kaffe, haha! Jag får dock ingen huvudvärk eller andra ”besvär” när jag inte dricker det som tur är liksom, men skönt att det känns bättre för dig!! <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:43

   Då finns det ingen anledning för dig att sluta heller 🙂 Mig påverkade det väldigt negativt så jag känner att jag fattade rätt beslut 🙂

 7. 16 november, 2018 / 19:44

  Vad grym och stark du är! 😍

 8. 16 november, 2018 / 22:55

  Så himla bra att du slutade röka! Min farmor började när hon var 19 år gammal och rökte väl runt 8 per dag hon mer och dog av det tillslut vid 69-års ålder, så jag får verkligen panik av tanken på regelbundet rökande! Usch det förstör verkligen kroppen så mycket!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:41

   Det förstör inte bara ens egen kropp utan människorna runt omkring en. Jag hoppas verkligen att vi inom några år har ett helt rökfritt Sverige 🙂

 9. 17 november, 2018 / 08:35

  Så bra att du slutat med både kaffe och cigg! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:40

   Mår så mycket bättre utan det 😀

 10. Matilda Berlin
  17 november, 2018 / 08:51

  Ibland funderar jag på om inte jag borde göra samma sak. Egentligen är inte kaffet problemet, men koffeinet (energidrycker) – ja. Samtidigt så är det min enda riktiga last, så jag har lite svårt att släppa den, hahaha! Kram fina <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:40

   Jag skulle aldrig stoppa i mig energidrycker men där tycker alla olika 🙂 Om du vill sluta så hoppas jag att du lyckas 🙂

 11. 17 november, 2018 / 08:52

  Ibland funderar jag på om inte jag borde göra samma sak. Egentligen är inte kaffet problemet, men koffeinet (energidrycker) – ja. Samtidigt så är det min enda riktiga last, så jag har lite svårt att släppa den, hahaha! Men kan du så kan väl jag också? Får se hur jag gör 😉 Kram fina <3

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:40

   Jag skulle aldrig stoppa i mig energidrycker men där tycker alla olika 🙂 Om du vill sluta så hoppas jag att du lyckas 🙂

 12. 17 november, 2018 / 09:06

  Vad intressant att läsa och att du delar med dig av dessa vardagsberoenden. Jag har aldrig varit beroende av cigaretter eller tobak, men kaffe har jag druckit kaffe sedan jag var 13, men jag gör det för att jag tycker att det är gott och vill och jag har aldrig haft ont i huvudet under hela mitt liv, så jag upplever inget negativt med det förutom när det blir för många koppar på en dag för magen. 😉 Duktigt av dig att skippa det, dricker du mer te då istället? 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:39

   Jag dricker en kopp te varje morgon 😀 Ibland kan det bli två (en på kvällen också). Påverkas man inte negativt så finns det ingen anledning att sluta men som sagt så fick det mig att må väldigt dåligt :/

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:37

   Det fick min sambo också så därför slutade han dricka det 😛 Någon gång ibland skadar inte men jag vill inte få ett beroende som påverkar mitt liv negativt 🙂

 13. 17 november, 2018 / 16:35

  Åh, bra och intressant inlägg! 🙂

 14. 17 november, 2018 / 17:01

  Jag har börjat försöka byta ut vissa av mina koppar kaffe under dagen mot te istället, men att sluta helt med kaffe skulle jag nog aldrig kunna xD starkt av dig att du lyckats!

  • dixiwonderland
   Författare
   17 november, 2018 / 22:35

   Påverkas man inte av det på ett negativt sätt så finns det ingen anledning till att sluta. Mitt liv påverkades så negativt av mitt beroende så detta var de bästa beslutet för mig 🙂

 15. 18 november, 2018 / 18:53

  Önskar dig en underbar kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.