3   28
0   22
3   45
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Därför äter vi mer vegetariskt

Sen ett par månader tillbaka så har det skett stora förändringar i vårt hushåll. Ni som ser mina vloggar ni vet redan detta men jag har inte nämnt det här på bloggen. Och förändringarna är att vi har slutat att köpa kött som kommer från matbutikerna. Just nu så köper vi endast ekologiskt kött men äter fortfarande kött.

Jag är en person som hatar stämplar. Jag tycker man bara ska låta varje individ vara den dom är utan att sätta personer i fack. Att vi började äta vegetariskt var för att jag såg en video när Therese Lindgren gjorde ett samarbete med Anamma. Jag blev så sugen på att testa deras formbara färs (som förövrigt är så himla god). Detta gjorde sedan att vi testade Hälsans Köks sesam nuggets, Findus Peace serie och helt enkelt hittade riktigt bra alternativ.

Därför äter vi mer vegetariskt

Där och då bestämde jag mig för att vi inte ska köpa kött som säljs i matbutiker, utan endast köpa ekologiskt kött från lokala bönder. Detta har ni också sett i mina vloggar men vi har fått väldigt mycket ekologiskt kött av min mamma då hon handlar väldigt mycket från Rekoringen. Att köpa ekologiskt kött är dyrt men med tanke på hur stor bov köttindustrin är när det kommer till miljöpåverkan så anser jag att det är värt det. Djuren har ett så otroligt mycket bättre liv. Från den gården som vi fått kött ifrån när min mamma har handlat så får deras kor gå ute året runt med sina kalvar. De slaktar korna på gården vilket gör att de behöver inte transporteras till ett slakteri och slipper förmodligen väldigt mycket stress. Priset gör även att vi köper mindre kött vilket i sin tur är positivt för miljön.

Vi äter fortfarande kött men vi väljer att inte köpa kött i butik. Blir vi bjudna på middag så äter vi fortfarande de som serveras. Dock har jag slutat helt att äta kyckling. Kyckling har ända sedan jag var riktigt liten varit min favoriträtt men sen en tid tillbaka blev jag så fruktansvärt äcklad så just nu äter jag det inte alls. Sen vill jag även säga att sen vi började äta mer vegetariskt kost så har mina magproblem nästan försvunnit helt! För mig som haft såna enorma problem och knappt vågat lämna lägenheten i rädsla för att få ont i magen. Så kan jag nu leva ett betydligt mer normalt liv.

Jag skriver inte detta inlägget för att peka finger för vad som är rätt och fel. Varje individ bestämmer själv hur deras kost ska se ut och vad de vill stå för. Jag kände mest att jag ville dela med mig då jag fått frågor där vissa verkar vara förvirrade över att vi fortfarande äter kött då dom trott att vi slutat helt med det.

38 Kommentarer

 1. 28 november, 2018 / 17:59

  Vad spännande att ni äter mer vegetariskt! Jag tycker också att man får göra precis som man vill. Själv är jag vegetarian 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:53

   Finns så himla många bra alternativ idag än vad det gjorde för några år sedan 😀

 2. 28 november, 2018 / 18:23

  Så bra jobbat av er och jag ska också börja äta mer vegetariskt 😀 Kramis

 3. 28 november, 2018 / 19:09

  Åh alltså jag lyssnade på en podd där de pratade om hur det gick till när djuren faktiskt slaktades och jag mådde såååå illa! Har inte kommit ut ur att äta kött tyvärr dock då jag tycker det är så enkelt att tillaga och gott framförallt, men jag försöker äta mer vegetariskt bara för att väga upp lite av ”skammen” jag känner över det! Sedan har man ju hört allt de besprutar köttet med också så mycket av det man äter är nog egentligen mest dåligt för kroppen :/

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:52

   Nu vet jag inte vad som sas i den podden som du lyssnar på men slakt sker genom att djuret blir skjutet i huvudet (inte kycklingar dock). Problemet med stora slakterier är att djuren känner lukten av död och blod när de är på anläggningen vilket gör att de blir betydligt mer stressade än om man tex hade slaktat dom på gården. Jämfört med många andra länder så använder Sverige inte alls mycket antibiotika i sitt djurfoder. Men hade jag varit du så hade jag försökt hitta en köttbutik och fråga vart köttet kommer ifrån och se ifall du kan hitta ett bättre alternativ än det som säljs i butik. Personligen skulle jag vara mer vaksam över vad jag stoppar i mig för kött när man är utomlands 🙂

 4. 28 november, 2018 / 19:16

  Jätte bra att tänka både på er själva, djuren och på miljön! 🙂

 5. 28 november, 2018 / 19:21

  Bra förklarat och skrivet! 🙂 Sv: Ja, nu finns det bilder upp från föreställningarna om du scrollar några inlägg ned! ^^

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:47

   Kul att du tycker att det var bra förklarat 😀

 6. 28 november, 2018 / 19:24

  Wow vad duktigt av er 😀

 7. 28 november, 2018 / 20:38

  Det ser så gott ut, vi köper också en del kött från gårdar, känns bättre och dessutom godare. Vegetariskt går inte hem hos min sambon 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:46

   Testa att köpa hem Anammas formbara färs. Har väldigt svårt att tro att din sambo inte skulle tycka om den! Jag själv har alltid älskat kött och trodde aldrig att jag skulle äta så mycket vegetarisk som jag gör idag. Jag har inte träffat en enda person som inte tycker om den färsen men var noga med att du tar den som det står Formbar på och inte deras färs 🙂

 8. 28 november, 2018 / 20:40

  Så bra att äta mer vegetariskt, dessutom så smakar det jätte gott! 🙂

 9. 28 november, 2018 / 21:40

  Tycker verkligen du har rätt med att man inte ska sätta personer i olika fack. Har ätit formbar färs ifrån Anamma och den är god!

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:43

   Visst är den? 😀 Vi åt den igår med potatis och brunsås 😀

 10. 28 november, 2018 / 21:55

  Så intressant att läsa! Jag försöker också äta mer vegetariskt 🙂 Kram

 11. 28 november, 2018 / 22:43

  Ett bra val ändå, inget fast men att man ändå försöker 🙂 skulle jag behöva bli bättre på.

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:43

   Det finns så otroligt många bra alternativ till kött idag. Värre var det när jag var 15 och var vegetarian. Det varade i 6 månader för att utbudet var lika med noll. Idag finns det så himla mycket att testa 😀

 12. 28 november, 2018 / 22:43

  Ett bra val ändå, inget fast men att man ändå försöker 🙂 skulle jag behöva bli bättre på.

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:42

   Det finns så otroligt många bra alternativ till kött idag. Värre var det när jag var 15 och var vegetarian. Det varade i 6 månader för att utbudet var lika med noll. Idag finns det så himla mycket att testa 😀

 13. 29 november, 2018 / 03:10

  jättebra inlägg, äter också mer o mer vegetariskt, utomlands är det mycket lättare eftersom kyckling exempelvis inte alltid är vällagat. enklare med vegetarisk mat 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:42

   Ja det kan jag tänka mig. Är man i varmare länder så har man nog också enklare för att få grönsaker än vad man har här under vintern.

 14. 29 november, 2018 / 07:58

  Men alltså åh! Ser verkligen så himla gott ut!! Och så intressant att läsa om era/dina tankar! KRAM fina <3

 15. 29 november, 2018 / 08:39

  Tidigare köpte vi av farmor och farfars kompisar som hade oxar, kalkoner, grisar osv. De hade världens bästa liv. Nu har de tyvärr blivit lite gamla och orkar inte med på samma vis och har slutat med de flesta djuren. Men vi har köpt av andra lokala bönder och jag tycker att man ska försöka göra det i den mån man kan för är verkligen sååå mycket bättre! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2018 / 09:41

   Ja det håller jag verkligen med dig om! Man borde kolla efter närproducerat och även våga prata med bönderna. Skicka iväg ett mail och fråga vart de slaktar sina djur och hur djuren har det. Tycker det är dags för Sverige att fixa bättre villkor för alla dessa djur som sedan ska hamna på vår tallrik. De förtjänar ett bra liv! 🙂

 16. 29 november, 2018 / 09:07

  Jag märker själv att jag äter allt mindre kött. Det blir mest lax och kyckling. Känns jättebra!

 17. 29 november, 2018 / 10:19

  Så bra av er! Jag har haft som mål i flera år att äta mindre kött och mer ekologiskt, och insåg när jag gick igenom min mållista nu att vi kanske bara äter kött hemma 5-6 gånger per år 🙂

 18. 29 november, 2018 / 14:52

  Mums så gott det såg ut!!

 19. 29 november, 2018 / 19:53

  så bra! 😀 ska prova den där ”kött”färsen 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   30 november, 2018 / 15:18

   Gört det 😀 Tror du kommer gilla den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.