0   18
1   29
5   23
0   17
1   19
1   32
3   33
1   19

Bara en vecka kvar

Bara en vecka kvar

Igår spenderade vi några timmar med mamma och Kira. Kira var lika glad som alltid. Försökte ta kort på oss men hon är så hyper så det gick väl så där haha. Mamma sa att hon ville bjuda ut oss på middag för att få ett bryt i vardagen då det har varit så himla mycket det senaste. Mamma är den personen som sagt till mig i veckor att säga upp mig. Hon sa att antingen säger jag upp mig eller så kommer jag gå in i väggen. Så nu är det bara en vecka kvar och sen är jag fri.

Bara en vecka kvar

Bara en vecka kvar

Jag har aldrig tidigare sagt upp mig från en arbetsplats. När jag började jobba där så trodde jag att jag skulle vara där för resten av mitt liv. Jag sa att oavsett hur mycket pengar mina egna företag drar in så kommer jag aldrig ge upp denna anställningen. Men det säger också en hel del om hur jag har haft det de senaste 5 månaderna. Det var som en kollega sa till mig ”Se det inte som ett misslyckande att du inte blev kvar, se det som en jäkla prestation att du orkade vara kvar i 5 månader”.

Bara en vecka kvar

Det krävs mod att säga upp sig från en anställning. Man förlorar en stor ekonomisk trygghet. Men jag har hela tiden arbetat med mina företag vid sidan av anställningen så jag har något att falla tillbaka på. Mår du inte bra på din arbetsplats så sök annat jobb! Stanna inte kvar! Livet är alldeles för kort för att spendera dagarna på en arbetsplats där du inte mår bra. Du är värd så jäkla mycket mer!

8 Kommentarer

 1. 21 april, 2024 / 23:29

  Ja det är modigt att säga upp sig från en arbetsplats. Precis som du säge så vet man inte exakt vad som kommer hända sedan. På en tidigare arbetsplats skulle jag sagt upp mig, för det har ärrat mig att jag var kvar där. Så härligt att allt känns rätt och det kommer ordna sig för det gör det på ngt vis alltid tillslut. Samt du har ju reda något att falla åter på som du också tycker väldigt mycket om.

  • dixiwonderland
   Författare
   22 april, 2024 / 06:23

   Tråkigt att du mådde så dåligt på din tidigare arbetsplats <3 Det är så viktigt att se sitt egna värde. Det är ingen som kommer tacka en för att man bränner ut sig. Man är utbytbar och det syns tydligt i den branschen som jag är i. Viktigt att man sätter stopp i tid för rehabiliteringen för utmattningsdepression är fruktansvärt lång.

   • 22 april, 2024 / 11:23

    Ja det är så sant och utmattning den har jag ju nu att tampas med. Nu ska jag börja jobba 25 procent från nästa vecka och känner mig inte alls redo, inte alls. Ja jag skulle inte varit kvar kvar.

    • dixiwonderland
     Författare
     22 april, 2024 / 16:35

     Kan du inte prata med din läkare och be om att de avvaktar? 🙁 Om du inte känner dig redo så är det verkligen inte bra att gå tillbaka så fort.

     • 23 april, 2024 / 20:37

      Jag har sagt det, vi ska ha kontakt igen om 14 dagar och då ska vi ha koll hur det gått. Går det inte får hon sjukskriva mig på 100 procent igen. Men det tror att det är det jag ska göra, alltså återgå. De ser det som ett minus om att jag får hemma för länge.

     • dixiwonderland
      Författare
      24 april, 2024 / 16:27

      Men va ledsen jag blir för din skull 🙁 Sätt ditt mående först! Är det något som jag har lärt mig så är det att ingen kommer tacka dig för det du gör på din arbetsplats även om du presenterar riktigt bra.

 2. 22 april, 2024 / 13:12

  Så himla rätt!!
  Man ska inte ta skit. Jag är stenhård mer det på jobbet = Det blir konsekvenser. Inte alltid så roliga. Men skit ska man inte ta. Nej jag vägrar, man ska stå upp för sig själv.
  Jag tycker du gjorde helt rätt. Pengar är inte allt. Man måste må bra. Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   22 april, 2024 / 16:40

   Du har helt rätt, man ska inte ta någon skit! Bra att du vågar stå upp för dig själv. Önskar att fler vågade göra det <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.