3   28
0   22
3   45
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Att klicka på en annonslänk är ingenting som påverkar dig som köpare

Är det bara jag som tycker att veckorna går så himla fort nu när vi fick höst? Man hinner knappt börja en ny vecka och så har redan halva passerat. Idag ska jag spela in en haul som jag sett väldigt mycket fram emot. Jag personligen älskar att se kläd hauls, speciellt om det är en person som har liknande stil som jag själv.

Jag skulle gissa på att 30% av de kläderna som jag köper har jag sett på en influencer eller i ett bloggkollage. Idag köper man inte tidningar för att veta vad som är det senaste utan man vänder sig till instagram eller olika plattformar som bloggar och youtube. Min cape som jag har på bilden såg jag i detta blogginlägget hos Amanda.

”Innan reglerna kom angående att man måste skriva ut att ens inlägg innehöll annonslänkar så tjänade jag tre gånger så mycket mer än vad jag gör idag via länkarna”

Att klicka på en annonslänk är ingenting som påverkar dig som köpare

Det enda som händer är att jag som bloggare, som har lagt ner tid på att skapa ett kollage eller länkar mina kläder får en viss procent baserat på ditt köp. Skulle du som läsare först klicka på min länk men sen gå in på en annan blogg och klicka på deras länk så är det den sista bloggaren som får de pengarna. Jag skulle alltså inte tjäna något på det. Skickar du tillbaka din produkt så förlorar jag de pengarna som jag tjänade under ditt köp. Och utbetalningen ligger minst 2 månader bak i tiden. Handlar du via min blogg i Januari så får jag inte de pengarna förrän i Mars som tidigast. Jag vet att många följare undviker att klicka på länkarna. Av någon anledning så vill man inte att bloggaren ska tjäna pengar.

Min blogg är helt gratis. Du som läsare behöver inte betala en månadsavgift för att läsa det jag skriver, men jag som driver denna bloggen har månadsutgifter att betala varje månad. Webbhotellet kostar pengar, mitt domännamn kostar pengar, min mail kostar pengar. Anledningen till varför jag skriver detta är för att jag ser hur mina inkomster minskar. Jag hoppas att genom att vara öppen och ärlig med er kan få några av er att ändra er och faktiskt klicka på länken istället för att undvika det. Dela gärna med er av era tankar kring detta.

46 Kommentarer

 1. 10 oktober, 2018 / 10:37

  Tycker verkligen det är så bra att vara öppen med det, och som du skriver så blir inte vi läsare direkt påverkade av att klicka på länken. Tycker liksom att man kan gynna varandra och stötta i det, för kan känna att det är något bakomliggande ”egoism” som finns där om man väljer att inte klicka utan söka själv bara för att inte ge bloggaren något. Svårt att förklara men håller med dig! Underbara bilder, du är SÅ fin! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:27

   Förstår vad du menar och jag håller med dig. Det måste ligga någon negativ tanke bakom det hela när man inte vill att influencern ska tjäna pengar på sitt jobb. Det är jätte tråkigt att det är så men samtidigt är jag väldigt glad över att jag har lojala följare som vill supporta mig 🙂

 2. 10 oktober, 2018 / 10:37

  Jag brukar klicka på dina länkar om jag blir nyfiken på något och du tipsar alltid om mycket fint 😀 Kramis

 3. Lisa
  10 oktober, 2018 / 11:09

  Adblock kan vara en bidragande orsak. Har man en sådan installerad så fungerar inte annonslänkar. Hoppas det vänder för dig snart!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:26

   Jag undrar vart du har fått den informationen för den stämmer inte? 🙂 Adblock tar bort annonser men inte annonslänkar som ligger i inläggen. Alla jag känner har adblock men de kan fortfarande se länkarna i mina inlägg samt klicka på dom.

   • Lisa
    11 oktober, 2018 / 12:43

    Det stämmer på min iphone. Min adblock bryter annonslänkar så jag inte kommer fram via sådana länkar. Länken syns givetvis men den är inte brukbar. Och det är pga av adblocken för de funkar om jag stänger av den.

    • dixiwonderland
     Författare
     11 oktober, 2018 / 14:12

     Okej det visste jag inte. Jag har inte iphone men då kanske det kan vara en av orsakerna. Tack för att du hörde av dig 🙂

 4. 10 oktober, 2018 / 12:03

  Så fina bilder! 🙂

 5. 10 oktober, 2018 / 12:24

  Jag tror att många stöter på det problemet just nu, oavsett plattform. Även tidiningar och deras sajter ser hur länkklikcken på den typen av artiklar/inlägg minskar. Det är tufft, men hela branschen kämpar för att komma på andra typer av innehåll som genrererar köp än shoppingtips. Önskar att jag kunde ge råd om vad, men det är svårt just nu!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:25

   Jag tror inte riktigt man kan jämföra tidningar med bloggares annonslänkar eftersom att om en läsare väljer att inte klicka på länken utan försöka hitta plagget själv. Då är det för att dom personligen inte vill att just den bloggaren ska tjäna pengar på det. Medans med en tidning så handlar det om hela tidningen i sig och inte just den journalisten.

 6. 10 oktober, 2018 / 16:21

  Ja veckorna bara rusar förbi 😉
  Hoppas dagen varit bra!

 7. 10 oktober, 2018 / 16:42

  Tycker att det ”minsta” man kan göra som läsare, är att klicka på en länk, om det är så att man hittat något man vill ha. Om man nu ändå tänker köpa saken ifråga kan man väl göra det via en annonslänk? Så tänker jag iallafall. Det är ju daglig inspiration läsare, som man nästan tar för givet, men som det dock ligger TIMMARS arbete bakom. Jättebra inlägg, viktig sak att ta upp och högaktuellt nu!
  Stor kram till dig fina du <3 Och ja. Det suger fortfarande att du bor så långt bort! :(<3

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:22

   Ja det gör det! Vi hade haft så himla kul tillsammans 🙁 Och jag håller med dig. Man kan se tydligt ifall någon har lagt ner tid på att skapa kollage eller endast gjort det i förhoppning att någon ska handla via ens länk. De flesta skriver inget till sina kollage utan länkar bara och det kan jag känna är lite tråkigt men samtidigt gör det att mina kollage skiljer sig från mängden vilket är en fördel för mig 🙂

 8. 10 oktober, 2018 / 18:51

  så bra inlägg! och så fina bilder<33 Håller med om att tiden går sååå fort!

 9. 10 oktober, 2018 / 19:47

  Så fina bilder på dej 🙂

  Sv: Du får hålla tummarna för att jag går vidare i Bonde söker fru 🙂

 10. 10 oktober, 2018 / 19:53

  Intressant att läsa 🙂

 11. 10 oktober, 2018 / 22:06

  Ser jag något jag gillar på en blogg och bloggaren har länkat så klickar jag absolut på länken och genomför köpet via länken, tycker bara det är kul att gynna så att man kan tjäna pengar på sin blogg <3

 12. 10 oktober, 2018 / 22:12

  Jättefina höstiga bilder på dig =D

 13. 10 oktober, 2018 / 22:37

  Brukar klicka in mig på länkar mycket för att hjälpa andra bloggare men också för att man blir ju ofta shoppingsugen när bloggare delar med sig av fina collage ! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:19

   Ja precis. Jag är exakt lika dan. Ser jag något snyggt och det är länkat då klickar jag på länken. Tycker det är så tråkigt att klimatet har förändrats och att många är så negativa 🙁

 14. 10 oktober, 2018 / 23:02

  Så himla bra och viktigt inlägg. Och så rätt! Kram

 15. 11 oktober, 2018 / 00:02

  Förstår inte varför man undviker att klicka på länkarna? Jag internetshoppar sällan kläder tyvärr men hade jag gjort det och sett en blogg som hade länkat det plagget jag ville ha så hade jag absolut inte undvikit länken, känns ju jättekonstigt?

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:18

   Ja jag tycker också det är konstigt men många gör det då dom inte vill att bloggaren ska tjäna pengar. Jag vet att vissa personer går till det extrema att dom laddar ner verktyg till din dator som ska göra att dom kan klicka utan att bloggaren tjänar pengar och det är fucked up enligt mig.

 16. Samira
  11 oktober, 2018 / 02:31

  Pluggar för tillfället så har tyvärr inte råd att handla kläder just nu. Men däremot vill jag att du ska veta att du är den ENDA vars länkar jag faktiskt trycker på. Jag tycker det märks att du lägger ner tid på att leta upp plagg du tycker är fina och tror dina läsare kommer gilla och till skillnad från andra bloggare syns det att du är ute efter att ge tips och inspiration. Vilket du gör! Det är som dagens version av att titta i en modetidning som man fick göra i våra yngre dar och det saknar jag så mycket. Du är ärlig med vad det är du marknadsför och för mig är det tusen gånger bättre än ”storbloggarna” som man direkt fattar har fått något som de tar på sig, fotar, gör reklam för och sedan aldrig använder igen men låtsas som de är något de valt själva. De länkarna klickar jag ALDRIG på och har faktiskt tappat intresse för i princip alla sånna bloggar nu för tiden och jag tror det är något de flesta också kommer göra snart. Fortsätt med det du gör!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 oktober, 2018 / 08:16

   Du är så himla gullig <3 Är glad att se att du fortfarande läser bloggen. Hoppas att det går bra med studierna och tack för dina jätte fina ord. Det betyder så mycket för mig ska du veta :*

 17. 11 oktober, 2018 / 08:35

  Har som motto att försöka klicka mig in på länkarna på bloggarna jag läser. Det är såklart inte alltid det blir så, men ändå. & hittar jag något jag vill ha av dom länkade varorna köper jag alltid via den bloggens länk 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   12 oktober, 2018 / 09:25

   Om man ser något som man tycker om så tycker jag det är konstigt att man väljer försöka söka upp produkten själv istället för att klicka på länken. Är dock tacksam över att många av de som följer mig klickar på mina länkar 🙂 Kram

 18. 11 oktober, 2018 / 08:46

  Tycker veckorna rusar iväg 😀

 19. 11 oktober, 2018 / 16:08

  Håller helt med! Tycker det är så tråkigt att det är så, om man läser någons blogg (som man förmodligen gör av en anledning, att man blir inspirerad/tycker personen har fin stil/fina bilder eller vad deg nu kan vara) så förstår jag inte varför man inte klickar på länkarna om man hittar något man vill ha. I alla fall om man märker att det är någon som faktiskt lägger ner tid på att göra collagen, och är man dessutom ingen stor bloggare så är det inte direkt mycket man tjänar heller, så då borde man ju verkligen som bloggläsare vilja stötta den bloggen allt man kan. Verkligen ett tänkvärt inlägg, bra att du tog upp det! Och tack för länkningen, capen är verkligen skit snygg på dig <3

  • dixiwonderland
   Författare
   12 oktober, 2018 / 09:19

   Klart jag länkar :* Vill man att bloggar i framtiden ska fortsätta vara gratis då kommer man behöva acceptera att bloggaren behöver tjäna pengar. Även om jag märker en tydlig minskning så är jag fortfarande glad över att många av mina följare supportar mig 🙂 Förhoppningsvis kanske fler klickar och handlar nu när det vet mer om hur det fungerar.

 20. 11 oktober, 2018 / 20:01

  Så himla fina bilder! jag brukar klicka 😀

 21. 11 oktober, 2018 / 22:07

  Jag klickar självklart på en annonslänk om jag är intresserad av produkten och vill leta mig vidare, varför sitta och söka upp det själv? Och det förlorar ju inte jag som köpare något på, så tycker också att det är så märkligt att folk aktivt väljer att inte klicka på någon annans länkar, det är ju rent av bara missunnsamt! Hejar på dig och hoppas att din inkomst växer snart igen, det är en tuff bransch men det syns att du lägger ner tid på dina kollage och inlägg med länkar. <3

  • dixiwonderland
   Författare
   12 oktober, 2018 / 09:17

   Ja det är det. Jag är glad att många av mina läsare fortfarande klickar på mina länkar men som sagt så har man märkt att det tydligt har minskat genom åren :/ Tack för de fina orden <3

 22. 12 oktober, 2018 / 18:35

  Så fina bilder!! Jag klickar typ jämt eftersom jag måste gå in och kika för allt är ju såååå snyggt och värt att gå in på också!!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.