3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Är Nelson Gardens Led lampor farliga?

Är Nelson Gardens Led lampor farliga?

I December så köpte jag min första växtlampa från Nelson Garden. Växtbelysning Nelson Garden LED-ramp med adapter heter lampan som jag köpte. Jag var så himla glad då denna lampan skulle underlätta så mycket för mig här hemma. Men min glädje varade inte länge då en följare skrev till mig på instagram att deras sån lampa hade börjat brinna och även en annan persons lampa.

Jag tror att vi alla är väldigt rädda för att våra hem ska börja brinna. Efter att jag fick detta meddelandet så vågade jag inte ha lampan tänd om vi inte var hemma. Och för några dagar sedan så skickade en vän till mig ett inlägg på Facebook där ytterligare en person lägger upp att deras lampa har börjat brinna. Då bestämde jag mig för att maila in till Nelson Garden och fråga dom hur vi som konsumenter ska agera.

Är Nelson Gardens Led lampor farliga?

Detta är svaret som jag fick av Nelson Garden:

Vi vet om detta problemet därför har vi gått ut med info till våra återförsäljare och återkallat de de har i butiken innan 20201218 och det står på vår hemsida så även konsumenter får denna infon.

Nelson Garden har valt att ta tillbaka äldre modeller av LED-belysning art nr 5566 och 5567 som fortfarande finns i butik. Detta som en frivillig försiktighetsåtgärd eftersom ett fåtal adaptrar på äldre modeller har visat sig vara känslig för överhettning. Detta gäller modeller med tillverkningsdatum till och med 2020.12.18. Nyare modeller som har tillverkats efter detta datum har utrustats med överhettningsskydd. Tillverkningsdatum står stämplat på adaptern.

Har du en adapter av äldre modell och vill få den utbytt är du välkommen att kontakta oss på konsument@nelsongarden.com.

Alla elprodukter från Nelson Garden är testade, godkända och CE-märkta och ska endast användas enligt instruktioner på förpackningen.

Är Nelson Gardens Led lampor farliga?

Det är alltså de gamla adaptrarna som det är fel på då de har visat sig vara känsliga för överhettning. Om du skulle ha en gammal adapter köpt innan 18 December 2020 så kontakta Nelson Garden på mailen som står bifogad så hjälper dom dig genom att skicka ut en ny. Jag vill ge en stor eloge till Nelson Garden som besvarade mitt mail inom 24 timmar och gav mig all den informationen som jag efterfrågade. Anledningen till varför jag skriver detta inlägget är för att jag vet att vi är många som använder oss av dessa växtlamporna. Vi är många som har blivit oroliga efter att ha sett inläggen på Facebook. Men jag hoppas att detta inlägget kan lugna er. Och göra det enklare för er nu när ni vet hur ni ska kontakta Nelson Garden.

Viktigt!

Efter att jag publicerade detta inlägget så var det en person som informerade mig om att just dessa växtlamporna inte är anpassade för att klara hög luftfuktighet. Dessa växtlampor har endast IP20 och ni kan läsa mer här vad IP-betäckning betyder.

6 Kommentarer

 1. 27 januari, 2023 / 17:08

  vad bra att du fick bra svar! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   27 januari, 2023 / 18:11

   Verkligen 😀 Detta inlägget verkar ha hjälpt många redan vilket gör mig så glad.

 2. Hanna
  24 februari, 2023 / 13:43

  Hittade till din blogg av en slump (via länk på Bloggbevakning) och läste igenom ett gäng inlägg. Och tur var väl det! Bredvid mig på skrivbordet ligger nämligen precis den typen av växtbelysning som haft dom här problemen och planen var att dra igång lamporna till helgen! Nu blir det ju verkligen inte så och jag har mailat Nelson med hopp om att få en ny adapter. Så det var verkligen tur att jag såg ditt inlägg!
  Lycka till med odlingarna!

  • dixiwonderland
   Författare
   24 februari, 2023 / 13:57

   Oj har lilla jag hamnat på Bloggbevakning 🤣 Kul att inlägget var till hjälp och lycka till du också med dina odlingar 😀

 3. Stina
  25 februari, 2023 / 13:56

  Åh vilket bra inlägg! Googlade på just detta ämne eftersom mina adaptrar, köpta före 2020, börjar se lite brända ut i plasten vilket gör att jag inte vågar använda dem. Ska genast maila Nelson garden.

  • dixiwonderland
   Författare
   26 februari, 2023 / 09:37

   Va glad jag blir att detta inlägget var till hjälp 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.