5   23
1   15
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47
6   29

3 frågor att ställa dig själv innan du handlar online

Om du ställer dig framför din garderob och ser på alla dina kläder, skor, väskor och accessoarer. Får du samma känsla som när du såg dom för första gången? Jag brukar tänka på detta rätt ofta. Jag minns hur mycket jag ville ha vissa av mina plagg och när jag fick hem dom så använde jag dom varje dag (nästan haha). Men känner jag samma lycka idag när jag ser dom? Nej. Därför tänkte jag ge er tre viktiga tips att tänka på innan ni handlar något online.
/
If you stand in front of your closet and look at all your clothes, shoes, bags and accessories. Do you feel the same as when you first saw them? I usually think about this quite often. I remember how much I wanted some of my clothes and when I got home they used them everyday (almost haha). But do I feel the same happiness today when I see them? No. Therefore I thought to give you three important tips to keep in mind before shopping online.

Har jag redan något liknande i garderoben
/
Do I already have something similar in the wardrobe

Jag tror att när man shoppar så shoppar man i mönster. Man köper ofta sånt som man redan har så där kommer vi till första punkten. Titta i din garderob. Om du redan har fem olika skjortor, behöver du verkligen en till? Detta var mitt största misstag som jag gjorde förr. Jag vet inte hur många vita blusar jag har här hemma för det var det enda jag köpte under en hel sommar.
/
I think that when you´re shopping, you shop in patterns. You often buy things that you already have. Look in your closet. If you already have five different shirts, do you really need one more? This was my biggest mistake that I did before. I don´t know how many white blouses I have here at home because that’s all I bought for a whole summer.

Skulle du spendera samma summa pengar om du stod i en affär och behövde betala med kontanter
/
Would you spend the same amount of money if you were in a store and had to pay with cash

Ibland är det lätt att se pengar för vad det tekniskt sett är, siffror. När man som jag handlar 99% online så kan det vara enkelt för pengar att förlora sitt värde då man aldrig håller dom i handen. Ställ dig frågan, hade du betalat samma summa pengar för kläderna som ligger i din varukorg om du stått i affären och behövde betala med kontanter.

Vilka tre plagg i garderoben skulle de nya plagget stylas med
/
Which three garments in the closet would the new garment be stylized with

Jag tror vi alla har gjort detta misstaget. Vi hittar något som vi älskar men när vi väl har fått hem det så låter vi det hänga i garderoben med lapparna kvar för vi vet inte vad eller hur vi ska styla det. Det viktigaste är att ha en röd tråd i sin garderob så att alla plagg fungerar tillsammans. Innan du köper något ställ dig frågan vilka plagg du skulle styla det med som du redan har.
/
I think we all made this mistake. We find something we love but once we have it we´ll hang it in the closet with the patch on because we don´t know how to style it. The most important thing is to have a red thread trough your wardrobe so that all garments work together. Before you buy anything ask yourself what garments you would style it with that you already have.

 

22 Kommentarer

 1. 11 juli, 2017 / 17:03

  Superbra inlägg och bra tips! 🙂

 2. Sara Lee
  11 juli, 2017 / 18:36

  Bra tips! Jag är expert på att köpa plagg jag tycker är dösnygga men som egentligen inte passar med nåt annat jag har. Så jag har alltid haft en garderob full av omaka plagg XD

  • dixiwonderland
   Författare
   12 juli, 2017 / 09:24

   Naww <3 Du får tänka på det nästa gång du handlar att det måste funka med minst tre plagg 😉

 3. 11 juli, 2017 / 18:53

  Åh vad bra inlägg!! Jag är extrem när det kommer till shopping, jag köper allt jag känner för…. Rensade garderoben inatt och fick slänga sååå mycket med prislapp kvar… Måste verkligen bli bättre på de där! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   12 juli, 2017 / 09:23

   Varför slänger du helt nya kläder när du kan sälja eller ge bort? 🙁

 4. 11 juli, 2017 / 19:43

  Såå himla bra inlägg, detta ska jag verkligen tänka på i fortsättningen!! <3 kram

 5. 11 juli, 2017 / 19:47

  såå bra inlägg! och vad fint du har det 😀 (såg dock på insta hur det såg ut innan hihi)

  • dixiwonderland
   Författare
   12 juli, 2017 / 09:23

   Hahaha xD Men det blev fint sen när det blev klart 😀

 6. 12 juli, 2017 / 06:34

  Håller med om att man köper mer när man inte ser pengarna i handen, tyvärr :/

  • dixiwonderland
   Författare
   12 juli, 2017 / 09:22

   Ja visst är det så! Man ser ju bara siffror :/

 7. Har så många plagg som jag aldrig eller närstan aldrig använt.. Så himla onödigt, när man egentligen kunde lagt pengarna på något annat istället 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   12 juli, 2017 / 09:22

   Ja! Ta till dig dessa råden så blir det förhoppningsvis förändring en förändring 😀

 8. 12 juli, 2017 / 09:19

  vilket jättehärligt inlägg 😀 Jag är shoppingfarlig när jag väl har råd, haha.

 9. 12 juli, 2017 / 13:00

  Bra och tänkvärda tips, tack 😀

 10. 12 juli, 2017 / 14:55

  Grymma punkter. Men jag tänker faktiskt så, jag köper ingenting om jag inte kan få det att matcha hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.