2   21
0   26
2   58
4   79
4   36
0   22
2   43
5   27

2020 året då jag börjar med Lettering & Bullet Journal

Som våg (mitt stjärntecken) så är balans det viktigaste i mitt liv. Jag tror absolut på att vi som är födda i vågens tecken påverkas mer negativt av obalans än andra. Någon annan våg som känner igen sig? Och därför är min kalender ett måste för mig. Jag mår så himla bra av att få skriva ner allt som ska göras och sen kunna bocka av det. I år var det go big or go home.

Personlig Almanacka – Lettering & Bullet Journal

Jag tror vi alla känner till personlig almanacka. Jag har handlat hos dom under flera års tid och har alltid varit väldigt nöjd med mina beställningar. I år valde jag att ta den största storleken som är i A4. Jag vill få plats att kunna anteckna och skriva ner så mycket som jag bara kan. För er som inte känner till personlig almanacka så är det precis som det låter. Du får designa din egna kalender helt utefter din egna smak. Efter några år av användning så vet jag vad jag tycker om. Jag valde därför att sätta alla veckans dagar på vänster sida för att sedan ha en helt blank sida på höger. Tanken är att jag ska skriva ner allt som ska göras i små listor på vänster sida och på höger sida ska jag göra lite av en bullet journal. Om ni inte vet vad det är så rekommenderar jag er att följa Amanda Rach Lee. Hon har nästan 2 miljoner följare på sin youtube kanal och jag är besatt av hennes videos.

Listor

Är det något som jag älskar att göra så är det listor. Jag är en sån person som gärna skriva upp saker som kan anses vara självklara. Istället för att skriva städa så skriver jag diska, dammsuga, tvätta bara för att jag älskar att bocka av det som jag har gjort. Därför valde jag att lägga till listorna i slutet av min kalender. Tyckte detta var en sån himla bra idé och det gör det hela så mycket roligare. Jag valde även att ha vanligt skrivpapper då jag vet att jag har stor användning för detta.

”Jag testade att ha en kalender i mobilen men det fungerade inte alls”

Pennorna

Något som jag har lärt mig efter att ha spenderat flera timmar framför youtube med att söka Lettering och Bullet Journal är att variationen på pennorna är ett måste. Det ska vara roligt att få vara kreativ så därför besökte jag Panduro och köpte jag på mig ett gäng som jag kommer få mycket användning för. Och som om inte det vore nog så la jag också en beställning på Penstore. Jag har aldrig testat bullet journal tidigare så detta är helt nytt för mig men väldigt roligt.

När jag jobbar med så många olika saker samtidigt så behöver jag ha en strukturerad plan inför hur varje vecka ska se ut. Det är viktigt att jag fördelar mitt arbete ut över veckan så att jag inte gör en massa saker på en och samma gång. Naturligtvis så går det inte att tvinga ut sin kreativitet men har jag en dag då jag vet att jag ska fotografera vilket också innebär redigering i både Lightroom och Photoshop då kan det vara skönt att veta att jag inte har något annat måste den dagen då det tar flera timmar. När jag spelar in videos så försöker jag alltid spela in flera under samma dag vilket också gör det skönt om jag inte behöver arbeta med bloggen den dagen då det tar flera timmar att filma och redigera videos. Jag hoppas att 2020 kommer bli betydligt enklare och mindre stressigt nu när jag har min kalender.

Dela

6 Kommentarer

 1. 24 januari, 2020 / 12:25

  Jag har också börjat med en ny almanacka och det är så himla kul. 😀 Kramis

 2. 24 januari, 2020 / 19:47

  jag älskar personlig almanacka, har endast kört på det i en herrans massa år! Jag har testat a4, men eftersom jag gillar att bära med mig kalendern överallt så blev det a5 i år. För att den störa blev för skrymmande liksom 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2020 / 18:33

   Då förstår jag att du valt en mindre storlek. A4 var väldigt stor och betydligt tyngre men jag älskar att man har så mycket yta att arbeta med 😀

 3. 25 januari, 2020 / 10:12

  har också fin ny almenacka, dem är så fina

 4. 25 januari, 2020 / 11:23

  jag älskar lettering med brush pen! Då drar man hårt (brett) nedåt och löst (tunt) uppåt 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   25 januari, 2020 / 18:33

   Jag håller på att lära mig. Skriver ju så fult normalt sett så det krävs en hel del övning för min del xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.