Mina bästa bloggtips

img_0517

Jag har bloggat sen 2005.
2013 började jag tjäna pengar på min blogg och 2015 bestämde jag mig för att bli egenanställd. Under åren har jag fått vara med om en hel del och därför tänkte jag göra detta inlägget där ni får mina bästa tips till hur man får en bra blogg.

 • Det viktigaste när det kommer till ens blogg är designen.
  Har man en rörig design så kommer inte läsarna att komma tillbaka. Det ska vara lätt att navigera och det ska gå snabbt att hitta det man letar efter. Designen ska vara personlig och sticka ut men det får inte vara för mycket, tänk Less is more. En clean vit design kommer man långt med men då är det också viktigt att ha små detaljer som gör att man skiljer sig från mängden. Vill man ha färg så skulle jag säga att Nicole är det perfekta exemplet på hur man kan ha färg på ett väldigt smakfullt och snyggt sätt utan att det blir jobbigt för ögonen. Något man också ska vara väldigt försiktig med är annonser. För mycket annonser ger ett väldigt oseriöst intryck.
 • Ett bra domännamn.
  Jag har haft dixiwonderland.com sen 2009 om jag inte minns fel och anledningen till varför jag valde .com är för att jag ville att min adress skulle låta internationell. Det man ska tänka på när man köper ett domännamn är att det ska vara enkelt att komma ihåg och stava.
 • Bilderna!
  För mig är detta avgörande ifall jag ska komma tillbaka till en blogg eller inte. Jag tål inte bloggar där innehållet består av mörka, oredigerade mobilbilder. Jag vet att det finns två typer av bloggar. Dom som skriver endast för att dom tycker det är roligt och sen finns det dom som vill att deras blogg ska bli en karriär. Tillhör du sista kategorin så kommer dina bilder vara avgörande. Det är under all kritik att man idag som influencer lägger upp en kass mobilbild när det finns så otroligt många olika typer av kameror att använda sig av. Jag använder tre olika kameror i mitt jobb, alla för olika ändamål.
 • Läs igenom dina texter både en och tre gånger.
  Det värsta folk vet är när man stavar fel eller skriver grammatiska fel. Jag kan göra mig skyldig på båda av dessa punkterna då jag har läs och skrivsvårigheter. Är jag trött/stressad så påverkar detta mig något enormt men det kan också ge väldigt mycket glädje som den gången jag skrev bushen istället för börsen. Jag har nog aldrig skrattat så mycket tillsammans med min bästa vän när hon påpekade felet åt mig men det är ett bra exempel på hur fel det faktiskt kan bli för mig på grund av mina svårigheter. Mitt tips är att läsa igenom texten minst en gång innan man klickar på publicera. Ofta märker jag att jag bytt plats på två ord eller råkat missa en bokstav.
 • Skaffa en kalender.
  Jag hade aldrig kunnat jobba så mycket som jag gör om jag inte hade haft min kalender där jag skriver i allt som jag ska göra. Det kan vara allt från att planera in olika photoshoots, deadlines, planera in inläggen. Påminna mig själv när jag ska publicera mina videos, avsluta en tävling, maila ett företag jag ej fått svar ifrån. Utan min kalender hade inte mitt företag fungerat.
 • Skaffa egen portal.
  Det har varit stressigt att stå på egna ben men jag har aldrig känt mig så peppad, inspirerad och fri som jag gör nu. Jag äger min blogg! Och det bästa av allt, ingen tjänar pengar på mitt arbete. Det är något som har varit väldigt jobbigt för mig. Alla dom timmarna som jag lagt ner dag efter dag, vecka efter vecka har någon annan tjänat pengar på när det egentligen borde ha varit jag som fått betalt. Jag önskar att jag hade fattat detta beslutet tidigare men därför vill jag uppmana er till att göra det. Köp ett webbhotell och äg er egna blogg! Det är så värt att betala dom pengarna.
 • Notera dina läsare.
  Dina läsare är något av det viktigaste du har när det kommer till din blogg. Är du lojal mot dom så kommer dom vara lojal mot dig. Uppmärksamma dom, svara på deras frågor, ordna tävlingar till dom. Vissa dom att du inte tar dom för givet.


  I started blogging in 2005.
  2013 I started earning money and in 2015 I decided to make a buisness of it. Under the years I´ve learned a lot and that´s why I wanted to make this post to share my best tips with you.

 • The most important is the design.
  If you have a messy design the readers wont come back. It should be easy to find what you are looking for. The design should be personal and stand out but it can´t be to much. Less is more. A white clean design will take you a long way but it´s important to have some details that makes you stand out from everybody else. If you want color Nicole is a great expel of how to use color in a very tasteful way without making in look like a mess. Also something that you should be careful with is ads. To many can give a an impression that your not so serious.
 • Domain name.
  I have had dixiwonderland.com since 2009 if I don´t remember it wrong and I choose .com (most people in Sweden have .se) because I knew that I wanted people from all around to world to be able to understand me. What you really should think about before buying a domain name is that it should be easy to remember and spell.
 • Pictures!
  This is a deal breaker for me. I can´t stand blogs that have dark, unedited phone pictures. There are two types of bloggers. The once that blog because they think it´s fun and the other side that what their blog to be their business. If you are in the last category your pictures will be super important. It´s not okay for somebody that works as an influencer to post bad pictures. You can find so many good cameras out there that you don´t need to spend a lot of money on. I use 3 cameras when I work.
 • Read your lyrics both one and three times.
  The thing that makes people the most upset is when you don´t spell corrector or are using the wright grammar. I´m guilty when it comes to both because I have always had a hard time when it comes to reading and writing. If I´m tired or stressed this will show and effect me a lot. So remember that before you push publish, read trough the text to see if you missed something.
 • Use a calendar.
  I could never do what I do if I didn´t have my calendar. I write down everything from photoshoots, deadlines, posts that needs to be written but saved. My business would never work if I didn´t have total focus on what I need to do every single day. I also have my youtube channel, instagram and I work as a dog walker. It´s much to keep track on but with my calendar I can do it all just with some planning.
 • Buy your own blog portal.
  I has been stressful standing on my own but I have never felt this hyped, inspired and free like I feel now. I own my blog! And the best part, nobody is making money of me. That was something that was very hard for me before. All the hours that I´ve spent day after day, week after week and somebody else was making money on the side when it should have been me that got paid. I wish I would have made this decision earlier but that´s why I´m telling you guys to just do it.
 • See your readers.
  Your readers are so important when it comes to your blog. If you are loyal to them they will be loyal to you. See them, give them attention, have competitions for them where they can win great prizes. Show them that you don´t take them for granted.

48 Kommentarer

 1. 28 november, 2016 / 09:25

  Bra tips!! 🙂

 2. 28 november, 2016 / 10:00

  Så himla bra och välskrivet inlägg! <3 Supermånga bra tips!

  • dixiwonderland
   Författare
   28 november, 2016 / 13:06

   Tusen tack 😀 Blir så himla glad!

 3. 28 november, 2016 / 10:13

  Bra inlägg 🙂

 4. 28 november, 2016 / 10:40

  Härliga tips! 🙂

 5. 28 november, 2016 / 10:51

  Jättebra inlägg och tips! Du är så duktig! Kram

 6. 28 november, 2016 / 10:55

  Svar: TUSEN TUSEN tack! Det känns så overkligt men såååå kul! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   28 november, 2016 / 13:07

   Det kan jag förstå men gud så roligt för dig 😀

 7. 28 november, 2016 / 13:06

  Så bra tips!
  men vart rekommenderar du att skaffa webbhotell och kan man inte bli väldigt “ensam” ?
  Skulle du kunna göra ett tydligare inlägg om just det här med att driva bloggen som företag? Det hade varit väldigt intressant.

  • dixiwonderland
   Författare
   28 november, 2016 / 13:12

   Hej jag lämnade precis en kommentar om detta till dig på din blogg 🙂 Kram

 8. 28 november, 2016 / 13:48

  Det här var riktigt bra tips ! Verkligen riktigt bra ! Sen vill jag även säga att jag gillar din nya header ^^

 9. 28 november, 2016 / 16:50

  Funderar på att köpa mitt eget domännamn, är det värt? Hur länge har du bloggat förresten? 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:42

   Hur länge jag har bloggat står i första meningen i blogginlägget. Gällande domännamn så kan bara du själv avgöra om det är värt det för dig 🙂

   • 29 november, 2016 / 09:45

    Läste lite snabbt bara, hehe..

    • 29 november, 2016 / 09:46

     Men jag ska fundera visare om jag ska köpa eget domännamn eller inte. Tack för din kommentar 🙂

 10. 28 november, 2016 / 18:04

  Vilka bra tips, verkligen! ^^

 11. 28 november, 2016 / 18:07

  Bra tips! Har du något bra tips för att *få fler följare till sin blogg? *få läsarna att stanna kvar?

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:43

   Vill man växa så behöver man synas så mycket som möjligt. Sen är det endast innehållet i din blogg som påverkar om dina läsare stannar kvar eller inte.

 12. 28 november, 2016 / 19:08

  Så bra inlägg!! 🙂

 13. 28 november, 2016 / 19:32

  Himla bra bloggtips 😀 😀 Jag gillar att blogga sååååå mycket, skulle gärna ha det som yrke jag också!

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:45

   Hoppas att du kan ha det som yrke någon dag 😀

 14. 28 november, 2016 / 20:51

  Väldigt bra tips!!!! Jag är fortfarande väldigt “ny”, men jag hoppas att jag kan ta mig någonstans med min blogg. Jag funderar på att börja med youtube också när jag vågar det. Jag har stora drömmar kan man väl säga. <3

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:46

   Hoppas att du lyckas uppfylla dom 😀

 15. 28 november, 2016 / 20:58

  Riktigt bra tips =)… dock är jag ju den där som skriver för att det är kul, hahhahaa! MEN när jag väl sätter mig och skriver så är det verkligen seriös och tar mig tid till det. Den där sista punkten är verkligen såå jag utom att jag satsar på att fixa tävlingar… men att uppmärksamma och ta sin tid till läsarna är A å O till att behålla förtroende fr. läsarna *tummen upp*
  Take care out there, kramar!

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:48

   Läsarna är otroligt viktiga. Jag tror vi alla vill ha respons på det vi skriver och blir läsarna tysta så är det lätt att tappa fokus dock får man inte bli för beroende av det heller men jag tycker absolut att man ska både ge och ta 🙂 Kram

 16. 28 november, 2016 / 21:32

  Fina du! Tack så mycket för länken 🙂 Bra tips!! Håller med om allt. Så skönt att ha sin egen domän/webhotell att greja med! WordPress är ju också så roligt med alla funktioner som går att använda.
  Ha det bra

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 08:48

   Ja verkligen 😀 Är så glad att jag tog detta steget. Kram

 17. 29 november, 2016 / 12:41

  Håller med dig om tipsen och jag tror att jag hör till på de flesta punkterna förrutom nästsista punkten då. Håller med om att designen gör mycket, det ska vara stilrent och personligt och rent och det har verkligen du lyckats med. Jag gillar också att blogginläggen för fokus och stora bilder =D

  Ja man ska ta sig tid med den bloggen man besöker, läsa inlägget inte bara eftersträva att få en kommentar tillbaka, så du har så rätt i allt och jag tycker din blogg stämmer in på alla dessa punkter med =D

  Håller med om att Nicoles blogg är stilren fast hon har detaljiga designer =D

  • dixiwonderland
   Författare
   29 november, 2016 / 16:00

   Gud vilken fin kommentar du ger mig, tack 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.