17   42
2   30
3   26
0   25
0   24
0   23
3   26
0   20

Jag vill producera bra content

Igår läste jag detta inlägget inne hos Ida. Som för övrigt har en jätte mysig blogg med så fina bilder, rekommenderar starkt att ni ger henne ett besök. Jag kände igen mig i så mycket av det hon skrev. Och det som verkligen träffade i hjärtat var de två första punkterna.

”Lägg ner tid på dina inlägg / Blogga när DU vill blogga”

Min situation blir mer annorlunda då bloggen är mitt jobb. Min blogg måste uppdateras. Men kollar man tillbaka till hur det var förr så har allt förändrats väldigt mycket. Sverige är ett av de få bloggländer där man har uppdaterat flera gånger om dagen. I många andra länder så uppdaterar man max med 3-4 inlägg i veckan. Medan vi har pushat ut 3-4 inlägg per dag. Jag har gått från 4 inlägg per dag till att nu uppdatera 1-2.

Men jag har tänkt väldigt mycket på det där. Trots att jag har bloggat i 14 år nu så känner jag mig mer vilsen än någonsin. Vad vill jag att min blogg ska innehålla? Det har alltid varit en livsstilsblogg men när ens liv är rätt händelselöst då är det svårt att skriva om det. Jag upplever att det är så mycket enklare att filma en händelselös dag än att försöka göra den intressant i text. Sen instastories kom så kan ni följa mitt liv live, vill man då sen gå in på en blogg och läsa om saker som man redan vet om?

”Något som jag vet med all säkerhet är att
jag vill producera bra content”

Jag kan erkänna och säga att sen bloggen blev mitt jobb så har det varit väldigt svårt för mig. Ofta känner jag mig tvingad till att komma på något att skriva om. I den långa längden så kommer det bara att förstöra. Jag behöver verkligen sätta mig ner och fundera över hur jag ska fortsätta. För ska sanningen fram så har jag tappat mycket av glädjen som jag en gång kände till bloggen. Och det ska vara roligt att sätta sig ner och skriva. Det ska inte vara framtvingat för då blir det aldrig bra. Vill även påpeka att detta inte har någonting med min youtube kanal att göra. Jag har känt så här under en väldigt lång tid.

Share:

28 Comments

  1. 6 mars, 2019 / 13:40

    Jag läste också inlägget igår som verkligen var bra. Vad tråkigt att du känner så! <3 Kramis

    • dixiwonderland
      Författare
      7 mars, 2019 / 11:06

      Man fick verkligen en tankeställare 🙂

  2. 6 mars, 2019 / 16:29

    Förlåt mig men jag måste fråga dig en sak? Om ett företag vill att jag lägger in en länk på min sidebar på bloggen! Hur mycket skulle du begära att få betalt för det? Jag fick frågan och har ingen aning? Är otroligt tacksam om du vill svara på det? Kramis

  3. 6 mars, 2019 / 17:01

    Läste också Idas inlägg och WOW vad jag gillade det, fick liksom en tankeställare! Wow, 14 år var verkligen länge men du ska veta att jag älskar din mysiga blogg <3

  4. 6 mars, 2019 / 17:59

    Jag föredrar bloggar som inte uppdaterar för ofta, för om de gör det hinner man ju inte läsa alla inlägg, xD

    • dixiwonderland
      Författare
      7 mars, 2019 / 11:06

      Ja så känner faktiskt jag också. Men sen finns de dom som vill ha en massa inlägg men då är kanske inte jag bloggen för dom 🙂

  5. 6 mars, 2019 / 18:40

    Men åh tack för dina fina ord och för länken!! ❤❤
    Jag håller med dig i det du skriver! Vissa har ju sin blogg som sitt jobb och då är det ju självklart att den måste uppdateras. Och ja förr var det verkligen så att folk bloggade flera inlägg per dag!! Asså det var sjukt och jag kom ihåg att jag alltid tänkte hur i hela friden hinner och orkar dem det?? Men sen när man kollar på stora bloggar, speciellt inte från Sverige då så kanske de uppdaterade en gång i veckan ja, men i Sverige har de pumpats ut inlägg hela tiden, blivit en hets liksom.
    Förstår att det har blivit svårt för dig också när din blogg har blivit ditt jobb, då måste ju den hållas uppdaterad osv, fast man inte känner för det ibland och saknar inspiration kanske. Jag hoppas du hittar glädjen igen riktigt, kanske behöver du testa något nytt? Eller ta någon slags paus från något? Men det är ju det som kan vara så svårt när det är ens jobb, man kan inte direkt ta en paus från det.. men kämpa på så ska det gå Dixi ❤

    • dixiwonderland
      Författare
      7 mars, 2019 / 11:05

      Tack för dina fina råd Ida! Jag kommer nog hitta gnistan igen men svårt just nu när vädret är så hemskt och man är så begränsad :*

  6. 6 mars, 2019 / 19:27

    Så ärligt inlägg och hoppas du hittar inspirationen och glädjen med bloggen igen! 😍

  7. Så där kände jag i somras, hade då bloggat sedan 2004. Kändes som jag sakta började tappa gnistan. Så startade jag spontant en blogggrupp på Facebook där kravet är engagerade kommentarer och att kommentera hos alla som deltar i en dagtråd (frivilligt vilka dagar man är med). Min blogg fick plötsligt många fler läsare som BRYR sig om vad man skriver och det kändes luft fyllt igen. Nu tycker jag det är kul att blogga, har mer inspiration och liksom trivs med saken :).

    Vill du eller någon annan gå med finns information här https://www.facebook.com/groups/883116545231697/ , men man bör läsa reglerna först sen släpps man inte in om man inte svarat på alla frågor 🙂

    • dixiwonderland
      Författare
      7 mars, 2019 / 11:04

      Det märks väldigt tydligt vilka som faktiskt läser inläggen och vilka som enbart kommenterar i hopp om att få en kommentar tillbaka.

  8. 7 mars, 2019 / 09:05

    Jag kan verkligen känna igen mig så mycket i det du skriver, trots att jag är LÅNGT ifrån ett stadium där jag kan leva på bloggen. KRAM fina <3

    • dixiwonderland
      Författare
      7 mars, 2019 / 11:03

      Tror alla som håller på med sociala medier kan känna stress när det kommer till att alltid behöva uppdatera :/

  9. 7 mars, 2019 / 12:02

    Känner igen mig så mycket i det du skriver! Kram

  10. 7 mars, 2019 / 13:12

    Jag känner verkligen igen mig i det du skriver och jag tror det är därför jag inte kämpar för att få så stora sociala medier för tror inte jag skulle klara av den pressen och stressen… Tycker dina inlägg är superbra och är roligt att du börjat videoblogga så mycket 🙂

    • dixiwonderland
      Författare
      8 mars, 2019 / 13:03

      Tack fina du 😀 Det är väldigt stressigt och förmodligen är det därför jag har tappat gnistan. Men nu hoppas jag att den kan komma tillbaka när jag accepterar att jag inte kan producera samma mängd inlägg när jag har så mycket annat runt omkring :*

  11. 7 mars, 2019 / 18:19

    Känner igen mig i det du skriver, det är en del av mitt jobb och vill ju såklart leverera intressanta inlägg. Men när jag började känna så för några år sedan så fick jag tänka efter, vad är mest rätt för mig och vad passar i tiden för att jag ska fortsätta långsiktigt och då var det just att skala ner till att blogga lite mindre, kanske bara 5-7 inlägg i veckan och inte känna mig så tvungen. Och det hjälpte verkligen! Idag har jag betydligt mer inspiration, känner att jag skriver bättre och inspirerar mer med mitt innehåll. Och det passar in så jag får tiden till allt annat som är viktigt i mitt företag. 🙂 Hoppas du känner att du hittar tillbaka till glädjen igen för jag tycker väldigt mycket om din blogg som du vet :* <3

    • dixiwonderland
      Författare
      8 mars, 2019 / 13:02

      Ja det var nog mer hållbart när jag endast arbetade med bloggen. Nu har jag youtube, instagram, fotograferingar och alla hundar som ska ut. Får nog inse att möjligheten inte finns och att det då är bättre att skriva ett jätte bra inlägg per dag än en massa små som inte ger något 🙂

  12. 7 mars, 2019 / 22:56

    Ja, det är verkligen inte lätt när det är ett jobb! (av den anledningen valde jag att inte bli franska-lärare eftersom jag inte ville förstöra min kärlek till det språket med en massa ointresserade snorungar… 😀 ) En idé är kanske att jobba efter flera teman – kronologiskt men med luckor för plötsliga infall. T.ex. torsdagar vegetarisk mat, krukväxter, trädgård, balkong, fredagar – myspys, godis, film, lördagar – fest, bjudmiddagar , söndagar – resor och utflykter, måndagar – djur, tisdagar – hälsa och träning, onsdagar – böcker, poddar, bloggar – film. Att du liksom har en lista med saker som du gillar och är intressanta som du kan gå tillbaka till gång på gång utan dåligt samvete eftersom innehållet alltid växlar – likt havet som alltid byter färg beroende på hur himlen ser ut. Ingen dag är den andra lik. 🙂 Tveka inte att hämta inspiration och idéer från andra bloggar också. Poesi inte att förglömma! 🙂

    • dixiwonderland
      Författare
      8 mars, 2019 / 12:58

      Det har jag haft i tankarna så det var ett riktigt bra tips 😀

  13. 8 mars, 2019 / 09:28

    Du kanske skulle kolla lite på hur man gör contentplanering i större organisationer? Jag håller på för fullt att skriva en bok och skapa ett projekt där jag samlar alla mina lärdomar från att jobba med content för företag så att jag kan applicera dem på bloggvärlden. När bloggen och kanalerna är ens jobb behöver man tänka till och jag vet inte hur du gör, men alldeles för få gräver ned sig i sin statistik och gör en ordentlig, redaktionell planering utifrån den målgrupp man har.

    • dixiwonderland
      Författare
      8 mars, 2019 / 12:57

      Naturligtvis kollar jag siffror och liknande men jag kan nog bli bättre på det. Tack 🙂

  14. 9 mars, 2019 / 11:26

    Hoppas verkligen att du ska hitta tillbaka till glädjen <3

    • dixiwonderland
      Författare
      10 mars, 2019 / 09:01

      Vet du, sen jag slutade stressa över att prestera med nya inlägg så har gnistan kommit tillbaka. Inte helt men lite grann. Jag var tvungen att inse att jag inte kan leverera en massa inlägg när jag har så mycket annat runt omkring nu. Det var skillnad när jag endast hade bloggen 🙂 Men nu har jag youtube, instagram, hundarna och fotograferingar vid sidan av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.