17   42
2   30
3   26
0   25
0   24
0   23
3   26
0   20

Hembakat bröd för första gången

Efter en lång vecka så känns det underbart att ha helg. Idag har vi bestämt oss för att bara vara hemma. Det känns som att vi har flängt hit och dit i flera veckor. Ibland behöver man en dag där man bara är hemma och inte gör något. Min sambo har haft väldigt långa dagar. Han har åkt till jobbet kvart över fem på morgonen och inte varit hemma förrän efter sex på kvällen. I veckan råkade han ta fel tåg och hamnade i Uddevalla där han sedan fick ta bussen hem till Trollhättan. Jag tyckte så synd om honom så därför bestämde jag mig för att överraska honom med hembakat bröd.

”Jag har aldrig bakat bröd tidigare”

Ett av mina favorit konton på instagram drivs av en tjej som heter Therese. Och hon inspirerade mig till att baka bröd för första gången. Om ni inte följer henne så kommer ni garanterat göra det nu. Hon och hennes sambo har byggt om ett gammalt hus till rena drömhuset! Det är så otroligt vackert. Hon har precis börjat jobba igen efter att ha varit mammaledig åt pojken med de goaste kinderna ni kan tänka er. Jag blir så inspirerad av att se hennes vackra bilder och videos. När hon för ett tag sedan började baka en massa bröd så blev jag inspirerad till att själv testa på det.

Jag har som sagt aldrig bakat bröd tidigare. Alltid tyckt att det har verkat för komplicerat då det ska jäsa. Men nu gav jag det ett försök och det blev helt okej. Dock insåg jag efteråt att jag gjorde lite fel när det kommer till receptet. Jag tror detta brödet skulle varit mjukt men det påminde en hel del om scones. Förmodligen för att jag gjorde lite fel men skam den som ger sig! Om ni har några härliga recept på bröd så får ni gärna dela med er av dom. Vi fick en väldigt mysig frukost tillsammans och såg de senaste avsnittet av Star Trek Discovery som är så jävla bra! Älskar verkligen denna säsongen.

Share:

30 Comments

 1. 16 mars, 2019 / 14:39

  Bra jobbat! Särskilt med tanke på att det var första gången, ser supergott ut!

 2. 16 mars, 2019 / 15:11

  Vad lyxigt att äta en sån frukost, extra kul när man gjort den själv! Jag är inte heller bra på att baka bröd…! Hoppas ni får en härlig ledig helg! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   17 mars, 2019 / 11:15

   Vi brukar aldrig äta såna här frukostar. Jag dricker ju annars bara min blåbärssoppa så det var kul att testa något nytt 😀

 3. 16 mars, 2019 / 15:58

  Heja dig! Såg så gott ut 😍

 4. 16 mars, 2019 / 17:38

  Hembakad bröd är bland det godaste som finns! <3 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   17 mars, 2019 / 11:14

   Ja det är det nog 😛 Jag får försöka mig på ett annat recept och hoppas att det blir bättre 😀

 5. 16 mars, 2019 / 18:37

  Men åh så gott! Så himla härlig bild på Bonzo också haha :’D

  • dixiwonderland
   Författare
   17 mars, 2019 / 11:07

   Ja lilla älsklingen <3 Han är nyrakad så då vill han gärna ligga i sängen med oss 😀

 6. 16 mars, 2019 / 21:41

  Nämen guuu vad gott det såg ut!! MUMS!!! Kram finaste <3

 7. 16 mars, 2019 / 22:23

  Åh så mysigt med en sån helg och vad gott med hembakat, det är ju det bästa! 🙂 Ser så gott ut och vad kul att det var första gången! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   17 mars, 2019 / 11:07

   Ja det har varit en riktigt skön och mysig helg 😀 Behövs lugna dagar också.

 8. 17 mars, 2019 / 08:37

  Men gud så gott bröder såg ut!!
  Blommar novemberkaktusen nu för dig?! Så söt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 mars, 2019 / 11:06

   Ja den blommar för fullt 😀 Alla mina växter har börjat blomma som ska ha blommor 😀

 9. 17 mars, 2019 / 16:49

  Aa tycker också det är så jobbigt när det ska jäsa, tar sådan tid, men värt om det är gott <3

 10. 17 mars, 2019 / 19:58

  å så gott och mysigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.