4   27
0   21
2   20
3   25
4   24
0   26
8   27
0   18

Firade Sveriges Nationaldag ute i Öresjö

Igår firade vi Sveriges Nationaldag ute i Öresjö där min sambos farmor och farfar bor. Nu på sommaren är det så himla vackert där ute. Mängder med blommor som jag bara måste dokumentera. Jag tycker det är så tråkigt att vi inte firar Sveriges Nationaldag på samma sätt som Norge. Därför styrde jag upp så att vi alla kunde ses denna dagen då alla var lediga. Saknade dock Olivia! Hur firar ni vår Nationaldag?

Men innan vi åkte ut så var det full rulle. Alla hundarna skulle ut på morgonen och när klockan var 11:00 så var det redan 28 grader varmt ute. Vidrigt om ni frågar mig. Det går inte ens att sminka sig när det är så varmt. När alla hundarna var rastade så åkte vi ut till Överby. H&M har släppt en kollektion med Stranger Things. Sambon ville köpa en tröja som han redan har från kollektionen men i en mindre storlek. Jag hittade en som jag gillade vilket resulterade i att jag även får hans gamla och nu har två. Efter det så handlade vi små svenska flaggor och hallon. Jag hade helst velat ha jordgubbar på tårtan men vem betalar 60 kronor för jordgubbar? Det är rena rånet! Hallonen kostade bara 20 så det fick bli hallon. Sen tog vi en sväng till Blomsterlandet (ovanligt) där jag köpte en kruka till min nya Calathea.

”Blev så himla glad att jag lyckades fånga denna fjärilen på bild”

När vi sedan kom hem så gjorde jag i ordning tårtan och sedan packade vi bilen och åkte iväg. Hundarna älskar att vara där ute men man märkte på dom att de tyckte det var jobbigt med värmen. Ett tips till alla er som har hund är att blöta ner tassarna på hundarna. Hundar svettas via trampdynorna så genom att blöta ner dom hjälper man till att underlätta i värmen.

Vi satt ute hela dagen och det var så härligt. Jag älskar verkligen att vara ute i naturen. Det finns ingen plats som ger mig så mycket energi. Och det är så lugnt och skönt ute i Öresjö. Det skadar inte heller att de har sjöutsikt från tomten.

Tårtan som jag hade bakat var så himla god! Jag är grym på att göra sockerkaka! Allt förutom sylten hade jag gjort. Men tyvärr så gick det inget vidare med min vaniljkräm. Trots att jag följde receptet så blev den för lös. La i ytterligare en äggula och tillsatte mer och mer maizena som tyvärr tog över smaken trots att jag hade använt en vaniljstång. Men man lär sig och nästa gång så är jag säker på att jag kommer lyckas. Har ni några bra recept på vaniljkräm så får ni gärna dela med er. Det var första gången och huvudsaken är att man försöker. Det blev rätt så mycket tårta över så jag gav faktiskt bort resten till vår granne och hans barn.

Ni missar väl inte senaste vloggen

Share:

42 Comments

 1. 7 juni, 2019 / 08:24

  Men alltså GUUU vad underbart!! Det där är ju sånna stunder som gör en varm i hela hjärtat ju!! STOR KRAM finaste <33

 2. 7 juni, 2019 / 08:31

  Vilken härlig dag du hade och vilken fin tårta du hade bakat! <3 Kramis

 3. 7 juni, 2019 / 10:29

  Vilket mysigt sätt att spendera nationaldagen på 🙂

 4. 7 juni, 2019 / 10:51

  Idylliskt! Vill ha lite Sverige i mitt liv just nu <33 Längtar hem något galet!

 5. 7 juni, 2019 / 12:09

  Jag var på landet och var ute i trädgården med Leidy ända tills det blev för varmt!

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:46

   Just denna dagen var det riktigt varmt men nu ligger vi under 20 grader igen vilket känns lite tråkigt 🙁

 6. 7 juni, 2019 / 12:59

  Men åh så fina bilder 😀

 7. 7 juni, 2019 / 19:13

  Kanonfina bilder! <3
  Hundarna är ju för gooooa!

 8. 7 juni, 2019 / 21:57

  Åh vad mysigt 😀 så fina bilder!

 9. 7 juni, 2019 / 22:03

  åh vilka fina och härliga bilder!

 10. 7 juni, 2019 / 22:38

  Åh så mysig dag ni hade och så himla LJUVLIGA bilder du tagit!! 😀 Ser ut som ett så mysigt ställe att vara på. Vi firar inte nationaldagen, men jag hade öppet i butiken och träffade massa kunder så jag njöt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:45

   Ja det är underbart där på sommaren 😀 Men butiksöppet är inte heller så dåligt 😉

 11. 8 juni, 2019 / 11:52

  Bra val med hallon, jordgubbar är ju så dyrt just nu! Härligt att tårtan blev god ändå, och allt ser superhärligt ut! ^^

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:44

   Det var en prisskillnad på 40 kronor så det kändes rätt givet. Sen tyckte alla att hallonen smakade perfekt så det blev bra 😀

 12. 8 juni, 2019 / 13:10

  Vilka vackra bilder!! Tårtan ser väldigt god ut!! Nu blev jag hungrig! Vilka söta hundar!

 13. 8 juni, 2019 / 13:26

  Så härliga bilder! Jag älskar också att fotografera blommor haha! Och fjärilarna, sååå fina bilder! Jag försöker att fira nationaldagen, men det blir ju inte alls på samma sätt som i Norge haha! Men vi sjöng svenska nationalsången iaf, alltid något! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:44

   Är riktigt nöjd med de bilderna 😀 Den flög iväg några gånger men tillslut lyckades jag fånga den på bild 😀

 14. 8 juni, 2019 / 18:28

  Härliga bilder du bjuder på! Tårta ser verkligen underbart god ut. Jag betalar inte heller 60 spänn för jordgubbar. Tycker det är helt galet dyrt och så gott är det inte med jordgubbar att det blir värt det.

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:43

   Jag känner precis samma sak. Älskar söta jordgubbar men oftast är de helt utan smak vilket är så tråkigt 🙁

 15. 8 juni, 2019 / 18:47

  Åh vad mysigt det låter som att du haft det! Älskar verkligen att vara ute i naturen jag också, det är ett sånt himla lugn och man får ro i kroppen liksom. Kan tänka mig att tårtan blev hur bra som helst (den var verkligen superfin), men själv är jag nog världssämst på att baka :’D Kan inte ens baka en kladdkaka utan att det ska smaka hemskt! Syrran är rena gottegrisen och hon tycker inte ens om när jag bakat, då är det illa :’D Tipset med tassarna är verkligen hur bra som helst, vi brukade faktiskt göra så på vår hund innan! Kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juni, 2019 / 08:43

   Hahaha men vi kan ju inte vara bra på allt 😉 Vaniljkrämen blev dock inte alls bra men jag hoppas att resten vägde upp för det 😛

 16. 8 juni, 2019 / 21:11

  Så fantastiskt det såg ut! 😍

 17. 9 juni, 2019 / 06:46

  Men åh vilka underbara bilder! Dom på fjärilen är ju helt magiska! Kram fina du! <33

 18. 9 juni, 2019 / 08:44

  Vilken underbar dag det ser ut som! Och så söta hundar 😍 Väldigt vackra bilder på blommorna!

 19. 10 juni, 2019 / 16:33

  Åh, tack för tipset om att blöta ner tassarna! Detta blir min första sommar som hundägare så har verkligen gått lös i djurbutiken och köpt allt som kan hjälpa henne i värmen, haha 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   11 juni, 2019 / 09:10

   Man behöver inte köpa så mycket till dom 😉 Tänk dock på att alla hundar inte kan simma så man får vara försiktig med dom i början när man presenterar dom för vattnet. Finns flytvästar att köpa till hundar 🙂

 20. 10 juni, 2019 / 22:08

  Men åhhh så underbara bilder och sååå härligt inlägg!! Och sötaste hundarna också herre :’D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.