17   42
2   30
3   26
0   25
0   24
0   23
3   26
0   20

En plats som brukar vara helt vit

En plats som brukar vara helt vit vid denna årstiden. Täckt av vitsippor så långt ögat kunde nå är nu helt grön och endast ett fåtal vitsippor tittar fram. Jag blev så ledsen när vi kom hit i Måndags. Man kan inte tro att dessa bilderna är tagna på samma plats med bara 2 års mellanrum. Naturen säger en hel del om hur viktigt det är att ta klimatfrågorna på allvar.

Förra året fick vi inga lupiner på grund av torkan. I år nästan inga vitsippor och frågan är om rapsfälten kommer klara sig? Jag som har fotograferat på samma platser i fyra års tid går sönder i hjärtat av att se hur naturen påverkas av torkan som vi har. Jag hade hoppats att kunna boka in en massa fotograferingar för att fotografera med tex vitsippor. Men det finns ingen möjlighet till det när vi knappt har några. Nu säger dom att vi ska få regn i helgen och jag hoppas det stämmer. Jag hoppas att det öser ner för vi behöver det.

Precis som igår så har jag haft en lugn dag. Arbetat med blogginlägg, spelat in två videos som ska upp nästa vecka. Men stressen är som bortblåst, vilket känns helt fantastiskt. Imorgon åker sambon förhoppningsvis till Sydafrika så medan han är borta tänker jag fokusera på att arbeta. Dagarna kommer förmodligen flyga förbi. Men det ska bli skönt med egentid. Tror det är extra viktigt för oss att komma ifrån varandra då vi sitter i samma rum konstant när båda är hemma. Man har inte så mycket val när man bor i en etta. Missförstå mig inte, jag älskar att vi inte sitter i olika rum. Men jag tror det är viktigt att man får vara ifrån varandra ibland och får lite egentid.

Share:

6 Comments

 1. 26 april, 2019 / 16:36

  Åh så vackra bilder men så tråkigt att det inte är lika vitt längre!! 🙁
  sv: Nej vi har tyvärr inte alls många butiker här i Karlshamn haha, en liten håla 😉 Men finns massa fint där ja!! Tusen tack finis!! Åh herregud 14 år, dubbelt så mycket som mig och Kalle haha, helt underbart ju 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   27 april, 2019 / 13:12

   Ja det blev jag riktigt ledsen för 🙁 Nu hoppas jag att det kommer regna ordentligt denna helgen så att naturen får de vattnet som de behöver.

 2. 26 april, 2019 / 18:43

  Vilken fin klänning och vackra bilder! Jag håller med dig om att egentid är jätteviktigt! 😍

 3. 27 april, 2019 / 13:28

  åh så tråkigt, jag älskar fotografering bland vitsippor, här finns de typ en kvadratmeter av vitsippor i en skog vad jag vet…

  • dixiwonderland
   Författare
   28 april, 2019 / 12:40

   Oj 🙁 Vi fick en massa regn igår så jag hoppas att de kommer hålla sig tills nästa helg så vi kan ge oss ut igen och försöka fotografera 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.