3   30
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Välkomna till växtkaoset


Reklamlänkar för Wexthuset.com

Välkomna till växtkaoset

Välkomna till växtkaoset

Idag var tanken att jag bara skulle ta det lugnt. Men så upptäckte jag trips på min fina Monstera Variegata så efter att ha pratat med medlemmarna i min underbara växtgrupp så beställde jag hem Orius skinnbaggar. Dessa baggar kommer äta upp tripsen innan de gör allt för stor skada är mina förhoppningar. Jag fick smått panik då jag har så himla mycket växter och blommor nu när jag odlar. Sen det fruktansvärt dåliga samvetet över att jag inte sköter mina växter som jag gjorde förr.

Jag har under en längre tid mått rätt dåligt

Jag har känt att det varit lite för mycket med allt men som den personen som jag är så skjuter jag det åt sidan och jobbar på. Men igår när min bästa vän var här och säger att hon inte känner igen mig längre, då vet jag att något är riktigt fel. Vi satt och pratade och insåg båda två att denna förändringen kom efter att jag varit sjuk i Covid. Det står att man ca 3 månader efter sjukdomen kan få symptom och min symptom är trötthet. Efter mina hundpromenader så är jag helt utslagen. Jag bara ligger i sängen och jag orkar inte göra något. Trots att jag ska göra roliga saker så är min energi helt borta.

Det gör mig fruktansvärt ledsen och stressad

Ledsen för att jag är en person som är positivt och glad med mycket energi egentligen. Och just nu så känner jag verkligen inte igen mig själv. Och stressad över att jag har känt så här i flera veckor och det verkar inte bli bättre. Jag har ingen möjlighet att sjukskriva mig. Jag har ingen som kan hjälpa mig med företagen då jag är den enda som vet hur allt fungerar. Men detta får också bli ett wake up call. Även om jag älskar mina jobb så måste jag också prioritera mig själv. Jag måste få ha stunder där jag inte jobbar utan kan sätta mig och läsa i mina böcker och stänger av mina sociala medier helt!

Välkomna till växtkaoset

Men idag så har jag bara pysslat med växterna. Det är jord på golvet, diskhögen blir bara större men det får vänta. Jag behöver en dag där jag bara får lulla och ta det lugnt. Jag har även insett att det är dags att plantera om många av mina blommor. Här trodde jag att min Blomstermorot höll på att dö men de visade sig att det var dags för en större kruka. Jag har suttit och planterat om så mycket att blomjorden nu är slut och vi behöver köpa mer. Men jag är så glad över att det går så fantastiskt bra med mina odlingar. Jag vågar nog påstå att andra året blev en succé.

Köp Formulex här & Clonex Mist här

Något som jag tror har hjälpt otroligt mycket är Formulex och Clonex. Dessa två produkterna är något som jag använder till mina krukväxter och som både jag och dom älskar! Clonex Mist är en spray som hjälper växter att bygga rötter snabbare men den förstärker också rötterna. Formulex är växtnäringen inom samma märke som jag använt till alla odlingarna. Jag vet att dessa två gör magi för mina krukväxter så naturligtvis så var jag tvungen att använda dom även på mina odlingar. Och resultatet talar för sig själv.

Dela

4 Kommentarer

 1. 8 april, 2022 / 18:44

  Det är verkligen så jobbigt när man är sjuk och inte klarar av mycket <3

  • dixiwonderland
   Författare
   11 april, 2022 / 09:27

   Nu är jag dock inte sjuk utan har förmodligen fått post-covid vilket innebär att jag har fått negativa följder efter att jag var sjuk i Covid.

 2. 8 april, 2022 / 20:08

  Åh förstår att det är jobbigt! Det är så viktigt att prioritera sig själv och ta hälsan först. Skickar en massa styrka och kramar till dig fina du ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.