3   30
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Det blommar i Öresjö

Det blommar i Öresjö
Det blommar i Öresjö

Igår åkte jag med min svärfar ut till Öresjö och ser ni vad jag ser! Det blommar! Jag kan inte riktigt ta in att jag i Mars sådde alla dessa blommorna från frö och nu ca 4 månader senare så får jag min belöning. Det som ni ser på bilden här ovan är Zinnia. En av de enklaste blommorna som jag någonsin odlat. Fördelen med den är att desto mer man plockar desto mer blommor kommer det. Precis som med Lejongap. Jag valde dessa blommorna just av den anledningen.

Det blommar i Öresjö

Mina stockrosor har exploderat i storlek i år. Förra året planterade jag ut dom och i år (andra året) kommer de blomma för första gången. Stockrosor ser man ofta på platser som Smögen. Jag älskar dessa blommorna så jag hoppas verkligen att jag kommer få en massa vackra blommor i år. Känner också att jag vill odla ännu fler inför nästa år. Som ni kan se så är sniglarna på och mumsar men nu är de så pass stora så jag kan andas ut.

Mina Eucalyptus växter på rätt bra. Tyvärr tror jag inte att jag kommer kunna använda dom till några buketter med tanke på hur små de är men vi får se om de kanske växer ikapp i Juli och Augusti. Jag kommer helt klart försöka att övervintra dom här hemma sen.

Det blommar i Öresjö

Pallkragarna ser så himla bra ut!

Jag har varit så himla orolig då vi missar 6 timmars sol på grund av grannens träd som blockar solen mellan 12-18. Men varje gång jag kommer ut så ser det riktigt bra ut. Ibland behöver jag påminna mig själv om hur små de var när jag planterade ut dom. Det ni ser på bilden här ovan är mina Sommaraster. Den växte på bra här hemma men gick av väldigt lätt. Förlorade en hel del när jag ställde ut dom på grannens balkong. Men som ni kan se så älskar det livet i pallkragarna.

Först kände jag mig besviken på mina Lejongap men idag insåg jag att de har faktiskt vuxit en hel del sen jag satte ut dom i pallkragarna. Och gissa om jag höll på att få en hjärtattack när jag kom ut igår. Som ni ser så är det som en beläggning på bladen. Först trodde jag att det var skadedjur men sen så insåg jag att det är sågspån från snickaren.

Som jag har nämnt tidigare så är det väldigt mycket jobb att göra ute i Öresjö. Snickaren byggde om hela balkongen då den var så rutten och nu håller han på att göra om trappan ner till pallkragarna. Nu har jag fått gå runt hela huset för att ta mig dit så det kommer bli mycket smidigare sen när jag kan gå ner för trappan. Blev så himla inspirerad när jag såg detta idag. Det är så fruktansvärt vildvuxet i Öresjö och så mycket jobb som behöver göras. Men nu med den nya trappan så blev jag verkligen inspirerad till att göra det riktigt fint vid pallkragarna.

Det kommer förmodligen ta hela sommaren men jag är så taggad

Precis uppe vid trappan så försökte jag odla solrosor men sniglarna har ätit upp de stackarna. Men inför nästa år så vill jag göra en köksträdgård där. Odla en massa grönsaker som sallad, ärtor, bönor och annat mums. Där behöver vi ta bort en stor rutten stubbe som min sambos farmor älskar… Vi behöver också jämna ut marken och sen behöver vi köpa markväv för att kväva allt som växer där under. Tror inte ens att kartonger kan stoppa det. Men jag är så taggad inför det här. Det kommer bli så fint.

Dela

6 Kommentarer

 1. 16 juni, 2022 / 14:07

  Stockrosor är jag också sugen på att ha i min trädgärd, men jag blir inte klok när jag läser… är de fleråriga? eller är de endast två åriga?

  • dixiwonderland
   Författare
   16 juni, 2022 / 22:10

   Jag är inte jätte insatt men de måste vara fleråriga för jag tror inte att de på Smögen är planterade. Kan hända att de sätter frön som tar sig kommande år kanske. Detta är mitt andra år så är lite osäker :/

   • 17 juni, 2022 / 14:26

    Då märker vi om dina kommer tillbaka nästa år 😛
    Men jag tänker att de borde vara fleråriga, varenda gata i Visby är full av stockrosor och jag tror inte att de planterar nya varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.