0   12
0   25
7   36
10   29
1   20
14   29
7   43
14   30

Min träningsrutin: Armar, bröst & rygg

Jag har fått väldigt många frågor angående vilka övningar som jag gör på gymmet. I detta inlägget berättade jag om hur mitt träningsschema ser ut. Idag tänkte jag gå igenom vilka maskiner jag använder och hur mycket vikt jag tar på varje maskin. Jag har styrketränat i över 1 års tid nu och har kunnat öka väldigt mycket på vissa maskiner medan andra tar betydligt längre tid.

Min träningsrutin: Armar, bröst & rygg

Min träningsrutin: Armar, bröst & rygg

Deltoid Fly – 35 kg / 15 kg

Detta är min favorit maskin när det kommer till att träna bröstmusklerna. Det känns så galet mycket och jag älskar det. Jag har precis kunnat höja från 30 kg till 35 kg vilket känns roligt. Men jag kör för de mesta på 30 kg fortfarande. På denna maskinen så kan man göra två olika övningar. I den första så sitter man med ryggen mot ryggstödet och i den andra så sitter du med brösten mot ryggstödet. I de musklerna är jag inte alls lika stark och kör därför på 15 kg. När jag började med just den övningen så klarade jag inte av att ha några vikter alls. Så även om jag inte lyfter speciellt tungt så har det absolut blivit skillnad.

Lat Pull Down – 46 kg

Detta är min absoluta favorit övning på gymmet. Jag upplever den som väldigt enkel och det är denna maskinen som jag har kunnat öka mest med vikterna. När jag började använda denna maskinen så låg jag på 20 kg ungefär. Vilket betyder att på ett år så har jag lyckats dubbla vikterna. Sen handlar inte styrketräning om att lyfta så tungt som möjligt. Tekniken är det viktigaste. Sen utgår jag från kontakten jag får med mina muskler. Jag vill kunna känna vilka muskler det är som arbetar när jag lyfter en vikt.

Triceps Press – 41 kg

Detta är också en övning som jag tycker är riktigt rolig. Den var svår i början då den kräver en hel del balans. Handtagen på maskinen sitter inte ihop vilket gör att man behöver balansera de båda för att få dom synkade. Men när man väl kommer in i det så är det en riktigt rolig övning.

Min träningsrutin: Armar, bröst & rygg

Chest Press – 18 kg

När jag började gymma så tog det flera månader innan jag klarade av att lägga på vikter på denna. Jag var så svag. Därför känns det så himla roligt att jag idag kör 18 kg utan problem. Detta är beviset att man inte ska stirra sig blind på siffrorna på vågen utan man kan även se förändringen på gymmet.

Shoulder Press – 18 kg

Detta är alltid den sista maskinen som jag gör och när jag kommer till den så är armarna som spagetti. Här tar jag också 18 kg vilket är en bra förbättring till skillnad från när jag började träna.

Jag kör 10 X 3 på alla dessa övningarna. Hur länge jag vilar mellan varje set är olika. Jag har väldigt svårt för att vila men 1 minut är att rekommendera. Upplever att allt hänger på dagsformen. Hur bra jag har sovit, hur mycket energi jag har osv. Därför kan även vikterna skilja sig beroende på hur jag känner men detta är min träningsrutin för överkroppen. Del 2 av min träningsrutin kommer i början av nästa vecka.

Dela

1 kommentar

  1. 16 augusti, 2024 / 16:09

    Inspirerande! Tack för tipsen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.