0   12
0   25
7   36
10   29
1   20
14   29
7   43
14   30

NÒR Södermalm

NÒR Södermalm

På Lördagskvällen efter spat så gick vi ner till restaurangen som fanns på vårt hotell, Nòr. Vi hade inte bokat bord vilket vi annars alltid gör men vi fick sätta oss vid baren. Spat precis som hotellet var en stor besvikelse men tack gode gud så levererade Nòr. Personalen var lika amazing som maten! Vi hade en engelsk talande servitris och hon var så jäkla gullig.

NÒR Södermalm

Jag beställde in en socker söt drink och den gjorde mig inte besviken. Utseendet får 10 av 10 och så även smaken. Jag brukar alltid beställa alkoholfritt men denna kvällen så ville jag ha lite alkohol. Kanske var det för att jag hade festat loss så mycket veckan innan under Fallens Dagar.

Johan beställde in deras schnitzel och den såg farligt god ut. Har aldrig sett en så fluffig schnitzel tidigare. Både jag och Johan har en stor kärlek för schnitzel. Men det fanns något som jag älskar ännu mer en schnitzel så därför beställde jag inte in en till mig själv. Det var faktiskt väldigt roligt att sitta vid baren. Vi kunde se alla gästerna som kom och beställde in drinkar samt se bartendern arbeta. Desto senare det blev desto fler personer dök upp för att beställa drinkar. Höjdpunkten var när ett tyskt par ville att bartendern skulle dela på en citron. Vi vet fortfarande inte vad de fick citronen ifrån eller vad de skulle göra med den haha.

NÒR Södermalm

Finns entrecote på menyn så kan ni ge er fan på att jag beställer in en. Detta var den dyraste måltiden som vi beställde in under hela vår Sthlms resa men så värd varje krona. Bara jag tittar på bilden så vattnas det i munnen. Köttet var perfekt tillagat. Jag gillar när köttet är åt det blodiga hållet. Pommesen var frasiga på utsidan men mjuka och goda på insidan. Såserna ska vi inte tala om. Men något som förvånade mig och som jag fortfarande inte kan släppa är tomaterna. Det var de godaste tomaterna som jag någonsin ätit och vår servitris berättade att hotellet odlar dom själva.

NÒR Södermalm

Till efterrätt så beställde vi in vad som har blivit min nya favoriter, pannacotta. Detta var en sån smakupplevelse så det går knappt att beskriva. Persikorna smakade helt fantastiskt och jag tror jag sa till vår servitris att det smakade svensk sommar. Det var så himla gott och perfekt avslut på en väldigt fin och mysig middag. Vill ni äta riktigt god mat, få toppen service och sitta på en väldigt vacker och fin location så är Nòr ett måste. Jag hade mer än gärna gått dit och ätit igen.

6 Kommentarer

  1. Maria
    8 augusti, 2024 / 17:18

    Nu blev jag hungrig, så gott allt såg ut 🤗

    • dixiwonderland
      Författare
      11 augusti, 2024 / 09:36

      Det var verkligen en otrolig smakupplevelse 😀

  2. 8 augusti, 2024 / 20:13

    Drinken såg verkligen god ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.