1   12
6   31
1   16
8   24
7   29
1   19
4   31
7   24

Uppsägning av Vackrabuketter.se


Detta inlägget är reklam för mitt företag Vackrabuketter.se

Uppsägning av Vackrabuketter.se

Idag fattade jag beslutet om att säga upp hemsidan för Vackra Buketter. När jag utbildade mig till florist så kunde jag ingenting om denna branschen. Allt var nytt och spännande. Men ganska snabbt så insåg jag att branschen är extremt efter när det kommer till utveckling. Bara under detta året så har jag sett flera floristbutiker som har fått stänga igen. När alla andra branscher höjer sina priser så fortsätter floristerna att ha samma priser för sina buketter trots att alla inköp, fraktkostnader, hyror har ökat. Det är inte hållbart.

Uppsägning av Vackrabuketter.se

Jag fattade tidigt beslutet om att inte ha en fysisk butik för Vackra Buketter. Detta för att jag visste att jag skulle gå back och dra på mig en massa skulder. Under 2022 så nådde jag nästan mitt försäljningsmål och det är jag så otroligt stolt över. Men det viktigaste när man driver ett företag är att minska utgifterna. Den största boven för mig har varit hemsidan. Den har kostat mig nästan 3000 kronor om året. Det är mer än vad jag betalar för webbhotellet som bloggen ligger på. Då min hemsida innehåller information om mig och företag men inte har någon varukorg så står den och tickar mer pengar än vad den ger mig.

Uppsägning av Vackrabuketter.se

Naturligtvis så är det bra att ha en hemsida men då jag har bloggen så upplever jag inte att det är speciellt nödvändigt. Här kan jag uppdatera er om senaste nytt inom företaget och sen så har jag Instagram där jag når ut till så otroligt många. 99% av alla mina beställningar har skett via instagram så att ha kvar hemsidan känns bara slöseri av pengar. Det gör också att pressen av att behöva sälja för att gå plus minus noll försvinner helt. Genom att ta bort hemsidan så har jag inga utgifter i företaget.

Detta är inte slutet för Vackra Buketter

Idag fick jag leveransbesked om att årets blomfrön har skickats. Som jag längtar att få sätta igång igen. Jag kommer lägga ner mer tid på att marknadsföra företaget och jag kommer även att ge Vackra Buketter mer av min tid. Under sommaren så kommer många av hundarna att gå på sommarlov och då kommer jag ha mer tid för Vackra Buketter. Skulle det vara så att jag inte får några beställningar så är det helt okej för nu när hemsidan är uppsagd så har jag inga utgifter mer än blomfröna. Jag tror verkligen på Vackra Buketter och detta är bara början på min resa.

Dela

6 Kommentarer

 1. 18 januari, 2023 / 19:58

  blev så ledsen av rubriken, men sedan kändes de bättre när jag läste inlägget, lycka till! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   22 januari, 2023 / 11:09

   Åhh gulle! Här ger vi inte upp i första taget men man behöver ibland prioritera så att företaget går plus 😊

 2. 18 januari, 2023 / 20:15

  Låter som ett bra beslut!

 3. 21 januari, 2023 / 18:28

  Vet du Nathaline, ibland är det just dessa beslut som gör att man går starkare fram, både av lärdom och av insikt på vad som är skillnaden på inkomstkälla och utgifter i sitt egna företag. Tror det var jätteklokt i det här skedet och tror att även om det här året börjar lite osäkert och försiktigt så kommer det igen längre fram, tillslut. Heja dig! Och så spännande med alla frön nu!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   22 januari, 2023 / 11:10

   Det tror jag också. Jag upplever att jag förra året tog några små steg fram men vi får se hur det går i sommar med alla blommorna 😀 Har bestämt mig för att ändra taktik så får vi se hur kunderna tar emot det 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.