1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Det blir automatiskt sett våldtäkt

Rubriken Det blir automatiskt sett våldtäkt är baserad på dokumentären om R Kelly som jag såg klart igår. Det är sjukt att en man som begått en våldtäkt på ett barn blir frikänd i domstol. Jag berättar om mina tankar och känslor i vloggen här ovanför. Berättar också om varför min sambos resa till Sydafrika aldrig blev av. Samt att han var med i en väldigt allvarlig bussolycka som kunde slutat riktigt illa.

När bussen skulle ta dom från flygplatsen till hotellet i London så kör den in i ett räcke. Som ni kan se så går räcket rakt igenom bussen och skär upp bussen då busschauffören inte fått stopp på bussen direkt. Flera fick sitt bagage totalt förstört. Och hade det varit en lägre buss så hade förmodligen flera personer mist sitt liv. Då det inte fanns någon snö i London så förstår de inte vad busschauffören höll på med. Jag är så glad och tacksam över att ingen av de han åkte med kom till skada och att de hade varandra. Nu är han i alla fall hemma hos mig vilket känns så himla bra. Helgen blev inte som någon av oss hade tänkt oss men förhoppningsvis får han en ny chans att åka till Sydafrika.

33 Kommentarer

 1. 3 februari, 2019 / 10:24

  Men usch vilka otäcka bilder!<3

 2. Mia
  3 februari, 2019 / 10:49

  Och det här är varför du borde skaffa ett ”vanligt” jobb. Så du får komma ut och se hur det funkar i världen, så din förståelse för saker och ting ökar. När du gjort det så kommer du inte längre sitta och säga ”jag fattar inte varför planet var sent” eller att dom ”ska hosta fram ett nytt plan”. Tyvärr så är det en återkommande sak hos dig, det ska klagas på saker och du fattar inte varför saker händer.
  Du får ta det som kritik eller en ”elak kommentar”, men att du isolerar dig själv och inte vidgar vyerna märks verkligen på sättet du pratar om saker som hänt dig.

  En person är otrevlig och icke-service minded mot dig som anställd i butik och för dig är det EN SÅ STOR GREJ och SÅ INTE OKEJ, medan för resten av oss är det ”Ja sånt är livet, det händer hela tiden”..Det är klart det inte är kul när någon är otrevlig, men om man exponerar sig själv för världen så kommer det hända igen och igen och igen och till slut så inser man att livet är som det är och det finns BÄTTRE saker att bry sig om än en person som var dålig på sitt jobb.

  Jag är medveten om att du har svårigheter med sociala saker och det är synd, vill bara påtala om att hela den grejen påverkar dig på ett sätt du kanske inte är medveten om, att andra som läser din blogg, uppfattar dig som väldigt ”trångsynt” i brist på bättre ord. Tyckte det var kul att läsa din blogg tills youtube kom igång, det är då man verkligen får se och höra om alla ”jobbiga” saker som händer dig, som för oss andra, bara är en prutt i rymden eftersom det händer oss hela tiden. Man vill ju läsa någons blogg som man kan relatera till, och jag kan tyvärr inte relatera till dig det minsta längre.

  Och det är lugnt, du behöver inte svara ”du behöver inte se på mina videos”, för det är något jag kan tänka mig fram till själv . och jag har gått från att se alla dina videos till att inte orka se dom längre pga hur du hanterar saker.
  Och snälla, sluta använda en BRÖDkniv till ALLT du skär/hackar, det är en BRÖDkniv. Det ser man enkelt när en kniv är tandad.

  Så, en kommentar som står ut i mängden bland alla ”pusskram hihi” kommentarer, jag hoppas du inte tar den allt för hårt, det är inte menad att såga dig. Jag tar några steg tillbaka från denna plattform, kanske kikar jag in om något år för att se om du fått lite mer livserfarenhet. Jag hoppas det. 🙂

  Ha det bra!

  • Hanna
   3 februari, 2019 / 14:31

   Hur mår du egentligen Mia? Hur kan man ens lämna en sån här kommentar när hon skriver att hennes sambo varit med i en allvarlig bussolycka? Har du inget vett i skallen överhuvudtaget?

   • Mia
    3 februari, 2019 / 17:11

    Hej Hanna! Jag mår prima, hur mår du själv?
    Hennes sambo är inte skadad, därav ser jag inga problem med att lämna en sådan kommentar.

    Mycket vett i skallen, det handlar inte om vett bara för att du inte förstår ”hur” jag kan lämna en kommentar. Det handlar om att alla människor är olika och tänker olika.

  • Monica
   3 februari, 2019 / 14:38

   Jag tror inte att Dixi kommer sakna dig det minsta. Hade du varit en av mina följare hade det inte varit någon förlust. För det första så har Dixi haft flera vanliga jobb och har förmodligen mer livserfarenhet än vad många andra har med tanke på allt som hon har fått gå igenom. Sen tycker jag det är härligt med en bloggare som inte reser och förgiftar vår värld som så många andra gör. Att du sen inte fattar att hon är ironisk angående att de skulle fixat ett nytt flyg är ju bara sorgligt…

   • Mia
    3 februari, 2019 / 17:20

    Nej jag tror inte hon kommer sakna mig. Varför skulle hon göra det? Vart kom det in i konversationen? Jag tror inte hon skulle vakna varje dag och sakna dig heller om du försvann härifrån? Men hur är det relevant här?

    Att gå igenom jobbiga saker privat och med familj speglar inte vad man har för erfarenhet av livet..
    Tycker också det är toppen att hon inte reser runt och ”förgiftar” världen, men man kan ta tåget och se lite av världen och få lite erfarenhet, då blir det inte världens grej när något händer. Kanske skulle hon dra nytta av att jobba med trafik bland annat, så kan hon förstå att man inte ställer in flyg/buss/tåg för att det är kul, utan för att det är nödvändigt.

    Kanske var hennes sambos plan sent pga fel på planet? Ska man då verkligen klaga på att planet är sent? Eller ska vi bara köra på och sätta alla 200 pers på ett felaktigt plan så alla kraschar och dör? Tänk efter lite. Saker händer. Hela tiden.

    Flera vanliga jobb? Tvekar på det. Isåfall har hon haft flera ”vanliga” jobb och lyckats med att inte lära sig någonting, eftersom förståelsen för saker som händer i världen är obefintlig.

    Nja, tror vi verkligen det var 100% ironi? Det är ett ganska vanligt uttryck, det är visserligen ofta uttryck med en skämtsam ton MEN det finns ofta också en gnutta sanning i det. Oavsett ironi eller inte, det är bra för alla människor om man ökar sin kunskap om saker i samhället. Vill man inte lämna hemmet så försök se en dokumentär eller nått, det finns hundratals program och dokumentärer och flygplatser och flygledning, och alla andra ämnen som är bra att veta om.

    Och ja, brödkniven är ett störningsmoment. Det är en BRÖDkniv.
    Eller använder du osthyveln som sked?

    • dixiwonderland
     Författare
     3 februari, 2019 / 17:53

     Ibland kan det vara smart att tänka ett steg längre. Jag har inget som helst intresse för att resa därför reser jag inte. Och för mig är det inte att bara hoppa på ett tåg och resa iväg. Du verkar ha fruktansvärt lite förståelse för hur det är att leva med psykiska problem. För några år sedan kunde jag inte lämna min lägenhet och har jobbat så hårt med att ta mig tillbaka. När vi reste till Varbeg så sa jag i den videon och jag skrev på bloggen att jag hade ångest över resan. Detta är information som du har tagit del av men ändå kan du skriva så som du gör utan att ha någon som helst förståelse. Och vem ska ta hand om Bonzo tänker du? Eller menar du att jag ska resa utan min sambo? Även om jag skulle resa utan min sambo så är fortfarande frågan vem ska ta hand om Bonzo när min sambo är borta 12 timmar under de dagarna när han arbetar? Eftersom att Bonzo inte tycker om nya människor eller hundar så är det inte speciellt lätt att hitta någon. Sen är jag också fruktansvärt åksjuk vilket gäller bil, buss, tåg, flyg och båt. Jag äter samma medicin som man ger personer som gör stålbehandling med cellgifter. Såpass starkt är mitt illamående. Men enligt dig så ska jag ändå ge mig ut i världen för att du tycker att jag behöver erfarenhet? Jag har aldrig sagt att min sambos flyg var inställt. Förstår inte vad du får ut av att hitta på saker? Planet som gick från London till Sydafrika ville inte vänta in min sambo och hans 104 arbetskollegor så de planet lyfte utan dom. Jag är mycket väl medveten om att de inte bara kan sätta in ett extra plan. Yes jag var ironisk! Men eftersom du inte känner mig så missuppfattade du uppenbarligen detta. Och jag har haft 6 olika anställningar utöver mina företag och kan inte riktigt se hur din jämförelse med världen och mina tidigare arbeten ens har en koppling? Jag finner det väldigt underhållande att du stör dig på att jag skär mat med en brödkniv men att jag använder en osthyvel för att skala grönsaker det tycker du är helt normalt? Istället för att tala om för mig hur jag ska leva mitt liv (för att behaga dig) så kanske du ska göra som du faktiskt skrev och sluta följa mig?

    • Monica
     3 februari, 2019 / 19:07

     Mia gå tillbaka till grottan du kom ifrån! Nobody wants you here!

    • Antonia
     3 februari, 2019 / 20:10

     Förlåt mig men Mia, det börjar bli tragiskt nu och gå lite väl överstyr. Vilken tur att världen och samhället har dig Mia! VAD i hela friden skulle vi gjort utan dig? Nu har vi ju svaret på allt. Det är ju bara att vända sig till dig. Jag tycker att, för det första, du kan lägga av med dina uppläxningsfasoner. Om du som en VUXEN människa, som påstår dig veta allt, så borde du också vara medveten om att det du håller på med inte är speciellt OK? Alla får framföra sin kritik, vi lever i ett samhälle med öppen kommunikation, olika plattformar, vi har yttrandefrihet och tryckfrihet. Det ska mycket till innan du inte längre är skyddad av din yttrandefrihet, så please go on att kritisera Dixi om det är det som du känner att du mår bra av och vill spendera din tid på. Min poäng är att, du har nog väldigt lite koll på Dixis liv i övrigt för att uttrycka dig på det sättet som du gör. Jag är säker på, till 100 % att du också gör saker som skulle uppfattas som helt ”onormala” i någon annans ögon. Visst får du säga som du tycker, men sätt dig själv i ett perspektiv och se utifrån?

     Jag själv använder brödkniven till att skära grönsaker, ibland potatis etc. Jag använder osthyveln till gurka för att spara på på den så länge som möjligt. Skär jag med en kniv blir dem alldeles för tjocka och gurkan tar slut fortare – vilket borde vara ett ganska ekonomiskt tänk? ALLT i livet handlar inte om att platsa in i den ramen som uppenbarligen du och vad jag förstår andra har målat upp. Att vi ska leva inom dessa normer för annars är det ju något fel på oss? Hur många gånger har du inte sett olika DIY videos eller ”saker du inte visste att du kunde använda detta till”. ALLA kommer på sina lösningar till olika problem i livet, och jag vet inte vad du tycker och känner men det är väl upp till dem att bestämma om det känns rätt eller inte? Ska jag få en utskällning varje gång jag väljer att använda glasslådor som matlådor, för det finns ju MATlådor man köper i butiken på ICA????

     Jag tror att DU om någon behöver en reality-check, naturligtvis har du rätt fakta på bordet och är också väldigt framgångsrik och duktig i det du gör. Du följer de sociala regler som finns, men det känns som du har problem med att andra inte gör det? Kanske läser Dixi tidningar, och kollar på dokumentärer. Men hon behöver ju inte läsa samma tidningar eller kolla på samma dokumentärer som du gör? Bara för att DU tycker att man ska se eller läsa dem. Försök på lite perspektiv på livet istället. Allt handlar inte om att göra allt som står på förbruksanvisningarna, ibland får man göra på ett annat sätt. Så länge man kommer fram till samma resultat så spelar det väl ingen roll om du skär din gurka med en brödkniv, osthyvel eller om det du nu använder är någon typ av grönsakskniv? I slutändan hamnar det på din frukostmacka och det smakar EXAKT likadant och kommer ut likadant för den delen också 😉

     Vi ska alla dö någon dag, sköt ditt så tror jag det kommer gå jättebra för dig och alla andra också!

  • Moa
   3 februari, 2019 / 15:09

   Skrattar så att jag nästan gråter 😂😂😂😂 Mitt i allt så hakar du upp dig på att hon använder en BRÖDkniv 😂😂😂 Du behöver hjälp!

 3. 3 februari, 2019 / 11:10

  Nej fy vad otäckt och vilken tur att han inte blev skadad! <3 Kramis

 4. 3 februari, 2019 / 11:11

  Usch vad läskigt, otroligt skönt att det inte blev några personskador! Kram

 5. 3 februari, 2019 / 11:32

  Jag måste se den dokumentären, verkar helt sjuk!! :O
  Men hjälp vad läskigt med din sambo!!!!! Änglavakt att ingen skadade sig <3

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 09:01

   Den är verkligen se värd! Ja det var så fruktansvärt obehagligt 🙁

 6. 3 februari, 2019 / 11:44

  Det kanske var väldigt halt på marken? Även om det inte varit så mycket snö i UK så har det varit väldigt frostigt och halt och trafiken här är ju inte byggd för det! Vilken tur att det gick bra för alla dock! Änglavakt där alltså!

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 09:00

   Det var inte halt ute. De tror att han har varit påverkad av något då han inte stannade bussen utan fortsatte köra vilket resulterade i att han drog loss räcket från sitt fäste. Vilket i sin tur gjorde att den splittrade upp bussen. Hade det kommit mötande trafik hade de fått räcket rätt i sig. En normal person stannar när den hör en smäll men han reagerade inte ens när de kom två smällar utan alla på bussen hade fått skrika till honom att han skulle stanna bilen. Riktigt obehagligt! (Vill poängtera att det inte finns bevis på att han var påverkad men något var riktigt fel med tanke på vad som hände).

 7. 3 februari, 2019 / 12:36

  MEN hjälp vilken olycka!!! Fy vad läskigt och just när man är påväg någonstans huh!! Jag hoppas allt gick bra och att han mår bra trots omständigheterna, skönt att du får ha honom hemma vid dig nu <3

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 08:57

   Ja det gick bra förutom att vissa fick sina resväskor totalt förstörda. Men hellre de än att någon hade kommit till skada 🙂

 8. 3 februari, 2019 / 16:09

  Men fy vad läskigt!! Gud vilken tur att allt gick bra ändå, och skönt att din sambo är hemma hos er igen!! <3

 9. 3 februari, 2019 / 19:52

  Usch tur att han klarade sig:)

 10. 3 februari, 2019 / 20:05

  men ursh vad obehaglitgt 🙁

 11. 3 februari, 2019 / 21:02

  Men åh.. jag hoppas din sambo mår bra !?! Stor kram

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 08:55

   Ja det gör han. Det var en väldigt intensiv resa men alla som var med mår bra idag som tur är 🙂

 12. 3 februari, 2019 / 21:03

  Usch vad fruktansvärt att din sambo var med om en sån olycka! D: Hade ju verkligen kunnat gå så himla illa. Så glad att det inte blev så allvarligt som det hade kunnat bli. Kram på dig fina, du är fantastisk glöm inte det <3<3

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 08:54

   Dom hade verkligen änglavakt med tanke på hur stora skadorna på bussen blev 🙁 Tack fina du ❤️

 13. 3 februari, 2019 / 21:04

  Men fy vad otäckt! Men vilken tur att det gick bra med honom. Ta hand om varandra nu! 😍

  • dixiwonderland
   Författare
   4 februari, 2019 / 08:53

   Ja det var väldigt läskigt 🙁 Det ska vi göra ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.