2   26
5   33
1   29
1   25
1   31
7   37
1   29
0   21

Hur du tar hand om din Aloe Vera på bästa sätt

I dagens växtvideo så visar jag upp min Aloe Vera som har vuxit väldigt mycket sen jag köpte den. Denna videon spelades in för två veckor sedan men nu står den faktiskt på vårt köksbord för den får inte plats i köksfönstret längre.

Aloe Vera eller Äkta Aloe som den idag heter i Sverige är en växt som jag tror många känner igen namnet på. Det finns över 250 olika arter av Aloe men Aloe Vera är den kändaste. Den finns som ingrediens i dryck, lotions, shower gel, schampoo och mycket mer. Gelen som finns inuti bladen har en läkande förmåga. Skulle man tex bränna sig på locktången så är det perfekt att använda Aloe Vera gelen på brännmärket då det ska minska smärtan men kan också göra så att man inte får något ärr efteråt.

Positiva egenskaper med gelen

 • Innehåller vitaminerna A, C och E, olika B-vitaminer och folinsyra och mineraler som kalcium, järn, zink och magnesium.
 • Innehåller aminosyror, speciellt de åtta som är de allra viktigaste för kroppen.
 • Kan stärka ditt immunförsvar
 • Lindrar halsbränna
/ Information via australian-bodycare.com

Som jag säger i videon så köpte jag min Aloe Vera för att kunna använda den för dess fördelar. Sen blev jag en Crazy Plant Mom och tanken på att skära i den gjorde för ont. Nu har den börjat bli så stor att jag nästan känner mig tvungen till att skära ner den. Jag vet inte om detta kommer ske eller när men jag lovar er att jag kommer göra en video om det i så fall. Min tanke är främst att använda gelen som en ansiktsmask samt ha det i håret. Har sett ett flertal videos på youtube och den verkar ge resultat ganska snabbt. Någon av er som har testat att använda Aloe Vera gele från egen planta och hur upplevde ni det?

Missa inte min recension av Caia Cosmetics mascaror

Dela

12 Kommentarer

 1. 13 juni, 2019 / 09:48

  Åh så fin den är och stor!! Mamma hade en i fönstret när jag bodde hemma och den använde vi på bett och annat faktiskt, vilket jag verkligen kan rekommendera för det är så helande som det sägs. Använder i övrigt mycket Aloe Vera-produkter och älskar det, hjälper mot torrhet, sår, solsveda, bett, skav och ja allt för huden typ, så perfekt med det i en planta att ha hemma! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   14 juni, 2019 / 11:34

   Åh skav kanske jag skulle testa med tanke på vilka problem jag har med skoskav xD

 2. 13 juni, 2019 / 10:10

  Så bra information och nu vill jag också ha en aloe Vera! 😀 Kramis

 3. 13 juni, 2019 / 17:19

  Vill verkligen köpa hem en Aloe Vera!

 4. 13 juni, 2019 / 19:11

  Åh jag skulle så himla gärna vilja ha en Aloe Vera!! 😀

 5. 14 juni, 2019 / 07:31

  Det här sparar vi också för framtiden! Så himla bra ju! Tusen tack snälla =) kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.