3   33
5   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Wonder Woman 1984

Detta inlägget kommer innehålla spoilers

Gal Gadot som Wonder Woman är spot on!

Jag har nu sett den nya Wonder Woman filmen Wonder Woman 1984. Jag hade sett lite av trailern men måste säga att filmen var så mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Gal Gadot som Wonder Woman är spot on! Hon är helt amazing i rollen. Början av filmen utspelas sig på Themyscira (Amazon ön). Där ser vi återigen Lilly Aspell som den unga Diana. Jag älskar att de fortsätter att använda Lilly. Tycker hon är helt fantastisk i sin roll. Denna delen av filmen höjde nivån och var faktiskt min favorit i hela filmen.

Wonder Woman 1984
Wonder Woman 1984

Vi fick träffa Wonder Woman för första gången i Batman VS Superman. Från ingenstans kom hon in med sådan power. Och den behöll hon även i sin egna första film Wonder Woman som kom 2017. Den nya filmen utspelar sig 1984 vilket man förstår av rubriken. Vi får följa med Diana i hennes vardagliga liv. Ett där hon arbetar som kulturantropologi och arkeologi, räddar människor och som alltid visar medkänsla. Vi får också uppleva sorgen som hon känner efter att hon förlorade Steve. Jag tror många av oss kan känna igen oss i Diana då många av oss har förlorat någon vi älskar. Det smärtan försvinner aldrig oavsett hur många år som passerar och så är det även för Diana.

Wonder Woman 1984

Vi har två villans i denna filmen. Max Lord som spelas av Pedro Pascal (Game of thrones & Mandalorien) tog väldigt mycket plats i filmen. Lite för mycket om ni frågar mig. Men jag blev glatt överraskad när jag såg att Cheetah var med. Hon är Wonder Womans ärkefiende. Dock önskar jag att hon hade fått ta mycket mer plats i filmen. Hade gärna sett att man bytt fokus från Max till Barbara Minerva / Cheetha som spelas av Kristen Wiig.

1975–1979

I slutet av filmen så bär Diana en rustning som tidigare hade burits av Amazonernas största krigare Asteria. När du tror att filmen är slut så dyker det upp en scenen där du ser en kvinna med långt mörkt hår och i en blå klänning som stoppar en olycka. När hon vänder sig om så säger hon att hennes namn är Asteria och så blinkar hon in i kameran. Jag skriker till och säger till min sambo att han måste googla Lynda Carter. Och mycket riktigt! Lynda Carter spelade Wonder Woman i serien som pågick mellan 75 och 79. Hur nödig är inte jag som visste det direkt? Är man väl bollen med kollen! Blev i alla fall jätte glad över att se henne och jag hoppas att hon kommer vara med i fler filmer.

Asteria lynda carter wonder woman

Jag tycker filmen var riktigt bra och en grym uppföljare.
Har ni sett filmen och vad tycker ni i så fall om den?


Tidigare recensioner av mig finner ni här

Supernatural | The Vampire Diaries | Zack Snyder Justice League

Dela

2 Kommentarer

  • dixiwonderland
   Författare
   1 april, 2021 / 11:26

   Ja nu tar du ett snack med Jonas och så ser ni ikapp DC filmerna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.