1   29
4   32
1   26
3   28
5   27
4   45
1   35
2   33

VLOGMAS | 15 December | Bakar en julkaka

Jag har nog aldrig bakat så här mycket som jag gör nu. But I love it! Det är absolut något som jag kommer fortsätta göra även när julen är över. Perfekt när man ska bjuda över vänner eller ha kalas. Detta är väl egentligen inte en julkaka men jag förklarar lite mer i vloggen. Lite julig tycker jag allt att den blev.

Idag är det tredje advent. Galet att tiden går så himla fort! Det blev höst och sen har veckorna bara sprungit förbi. Jag önskar att julen varade i 2 månader och inte bara under December månad. Men nästa år tänker jag inte vänta till 1 December med att julpynta! Aldrig igen. Så fort jag får julkänslor så ska allt upp.

Min sambo är tillbaka på jobbet. Men idag ska jag göra något som jag aldrig gjort tidigare. Och vet ni vad det bästa är? Jag ska göra det samtidigt som jag har Harry Potter maraton. Det kommer bli en väldigt mysig dag!

Receptet på min julkaka

Detta behöver du till botten:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kallt vatten
1 msk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Ta en bakform och smöra in den. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Rör ner vattnet.Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt den sedan svalna.

Detta behöver du till smörkrämen

200 g smör
2 dl florsocker
370 g vit choklad 

Gör så här:
Se till att smöret är i rumstemperatur. Blanda sedan samman florsockret och smöret tills det blir till en smet. Smält chokladen över ett vattenbad. För att kyla ner chokladen flytta den till en annan bunke. Lägger du i chokladen medan den är varm kan den smälta smöret. Det vill vi inte! När chokladen har svalnat blanda ihop den med smöret och florsockret. Använd sedan en sprits och dekorera kakan.

Dela

10 Kommentarer

 1. 16 december, 2018 / 11:58

  Åh så mysigt och så kul att se!<3

 2. 16 december, 2018 / 13:52

  Vilken smarrig kaka och ha en fortsatt mysig dag! 😀 Kramis

 3. 16 december, 2018 / 14:57

  Mums så gott! 😀

 4. 16 december, 2018 / 15:38

  Oh herregud så gotttt!

 5. 16 december, 2018 / 16:35

  Så fin den blev <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.