3   51
5   34
5   77
1   124
1   27
11   24
1   31
5   118

Vilken växtnäring ska jag välja?


Inlägget är reklam för Odla.nu och innehåller annonslänkar

Vilken växtnäring ska jag välja? Ekologisk växtnäring från Algomin.

Att hitta rätt växtnäring till sina växter kan ibland vara enklare sagt än gjort. Utbudet på marknaden är stort och det är svårt att veta vad man ska leta efter. Jag tänkte göra detta inlägget för att ge tips på vad man ska kolla efter samt rekommendera den växtnäringen som jag använder mig av.

Vad är växtnäring och varför ger vi växterna det?

Växtnäring är de näringsämnen som växter behöver för att kunna fullfölja sin livscykel. När du planterar om din nya växt så får den ny jord som innehåller en massa näring för den. Men vi låter ofta våra växter stå i samma jord i minst 1 år innan vi planterar om dom. Och som ni säkert förstår så försvinner näringen i jorden efter en tid. Om man som jag har väldigt lite blomjord så behöver jag ge mina växter näring för att de ska överleva.

Vilken växtnäring ska jag välja? Ekologisk växtnäring från Algomin.

Hur mycket växtnäring ska jag använda och vad händer om jag har för mycket?

Doseringen som står på flaskan ska man alltid ignorera. Det är alldeles för mycket näring som rekommenderas. Oavsett hur ofta du använder näringen så är mindre alltid bättre än för mycket. Jag ger näringen vid nästan varje vattning året runt. Så länge en växt får nya blad så får den även näring av mig. Därför tar jag endast 1 tsk av näring och blandar ut det på 1,5 liter vatten. Skulle du använda för mycket näringen så är det en risk att du bränner rötterna på dina växter.

Vilken växtnäring ska jag välja och vad ska jag tänka på?

Det finns växtnäring som är anpassad för en speciell art. Tex så kan du hitta näring specifikt för orkidé eller kaktusar. När jag valde min växtnäring så valde jag den främst för att den var ekologisk och innehåller alger. Alger är som godis för växterna. Om ni har akvariefiskar så är det perfekt att använda de vattnet för att ge näring till växterna. Växtnäringen som jag använder heter Algomin Flytande Näring 1 L Eko. Jag är väldigt nöjd med den. Man kan också utgå från hur mycket kväve, fosfor och kalium näringen innehåller genom att kolla på de tre siffrorna som står på förpackningen. Detta talar då om hur mycket av varje ämne som finns i.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.