0   20
0   24
0   34
0   28
0   21
0   42
2   42
4   49

Unboxing / haul med 3 väldigt ovanliga växter

Det är dags för en ny unboxing / haul med 3 väldigt ovanliga växter. Jag har svårt att hålla fingrarna i styr helt enkelt. Men igår så avbokade jag faktiskt en beställning på en växt. Varför får ni veta mer om i videon. Jag har även beställt kokosfiber för att enbart använda blomjord funkar inte om man vill att ens växter ska må så bra som möjligt. Det borde komma nästa vecka.


Scindapsus Treubii

Om man tyckte att dinosaurierna hade svåra namn så är det inget mot vad dessa ovanliga växter har. Vissa namn är helt omöjliga att uttala. Detta är en Scindapsus Treubii. En väldigt ovanlig växt. Det finns nästan ingen information kring växten överhuvudtaget. Det som jag fastnade för är naturligtvis de vackra bladen som skiftar mellan grönt och silver. Den har luftrötter precis som Gullrankan vilket ger en idé om att detta är en klätterväxt. Bladen är tjocka och massiva.

Anthurium Clarinervium

Min första tanke när jag såg Anthurium Clarinervium för första gången var The Red Queen i Alice in Wonderland. Detta är en växt som hon hade älskat. När det kommer till växter så dras jag mer åt det buskiga hållet. Men Anthurium Clarinervium är så fin att jag var bara tvungen att ha den i min samling. Bladen är hjärtformade och man kan se som ådror som går längs bladen. Sen det coolaste av allt är att bladen känns som att de är helt i sammet. Anthurium Clarinervium har blivit allt mer populär på sista tiden och då efterfrågan ökar så är den inte lika svår att få tag på. Av de 3 växterna som jag visar upp i detta inlägget så skulle jag säga att detta är den enklaste att få tag på.

Aphelandra Snow White

En ovanlig hybrid av den något vanligare gula kungsblomman. Kungsblomman har svartvita, zebramönstrade blad medan Snow White är en ljus variant. Den påminner lite om kål när man först ser på den. Jag föll naturligtvis för den ovanliga färgen och mönstret. Och det är något som alla dessa tre har gemensamt. De har färger eller mönster som gör dom så ovanliga.

Dela

18 Kommentarer

 1. 18 april, 2019 / 10:18

  Du har så fina växter och nu vill jag också ha flera i mitt hem! 😀 Kramis

 2. 18 april, 2019 / 11:46

  Men åh vad fina! Aldrig sett förut faktiskt:D <3

 3. 18 april, 2019 / 13:06

  Åh vad roligt och så häftiga 😀

 4. 18 april, 2019 / 20:11

  Såå fina växter! 😀 Kram

 5. 18 april, 2019 / 20:26

  Jag är så imponerad av alla dina blommor! 😍

  • dixiwonderland
   Författare
   19 april, 2019 / 08:16

   Blir växter eftersom de inte får blommor 😉

 6. 18 april, 2019 / 21:59

  Åh så fina! 😀 själv är jag såå dålig på växter, önskar jag var bättre!

 7. 19 april, 2019 / 22:43

  Ja äntligen är det väder för klänningar och dylikt! Jag har idag gått rundor i en jumpsuit (shorts längd) 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   20 april, 2019 / 11:01

   Härligt, själv hade jag klänning igår 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.