3   28
0   22
3   45
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Pam and Tommy

Pam and Tommy

Du måste ha levt under en sten om du har missat Pam and Tommy. Serien där Sebastian Stan (även känd som The Winter Soldier från The Avengers) spelar Tommy Lee och Lily James spelar Pamela Anderson.

Serien handlar om hur Pam (Pamela) och Tommys privata sex tape blev stulet av en byggarbetare som arbetade för dom. Det är än idag världens mest sedda sex tape. Men till skillnad från personer som signar ett kontrakt när de väljer att medverka i en porrfilm. Så var detta ett privat sexfilm.

Pam and Tommy

Pamela hade fått ett enormt genomslag via sina utvik i Playboy. Och spelade CJ i Baywatch som när serien var som störst hade 1 miljard tittare vid varje avsnitt. På denna tiden så fanns inte sociala medier. Internet var fortfarande något som väldigt få personer förstod sig på. Men även om filmen från början spred sig via kopierade VHS band så lyckades det sedan ta sig till internet. Jag tror inte att filmen finns kvar online men som vi alla vet. När något väl har lagts upp på nätet så försvinner det aldrig.

När något så privat blir stulet och alla dina rättigheter försvinner

Jag blir så fruktansvärt ledsen och arg när jag ser serien. Ingen kommer någonsin kunna förstå vad Pamela och Tommy gick igenom. Främst lider jag med Pamela för det är alltid vi kvinnor som får ta skiten. Kvinnosynen då var ännu vidrigare än vad den är idag. Vad jag inte kan förstå är hur deras stulna privata sex tape enligt lagen i Los Angeles inte längre tillhör dom. Utan någon som inte ens är skaparen och har copyrights till filmen kan sälja den till ett företag och tjäna miljoner.

Pam and Tommy

Jag tycker att både Lily och Sebastian förtjänar otroliga priser för deras insatts i serien. Som Sebastian har poängterat i flertal intervjuer så är de få personer som ens visste att deras sex tape blev stulet. Många har trott att de själva gick ut med den och att de har tjänat miljoner på den. Pamela och Tommy har inte tjänat en enda krona på filmen. Jag tycker serien ger en inblick i hur det förmodligen var för dom när detta hända. Pamela har tagit avstånd från serien medan Tommy har pratat med Sebastian som spelar honom i serien. Ingen av dom har varit inbladade i skapandet. Då serien fått enorm uppmärksamhet. Mycket tack vare hur otroligt lik Lily är Pamela så cirkulerar det just nu rykten om att Pamela ska spela in en dokumentär som ska släppas på Netflix där hon ska berätta om sitt liv.

4 Kommentarer

 1. 22 mars, 2022 / 19:47

  Jag har nog levt under en sten då. 😅 Eller, jag har sett att den finns på någon streamingtjänst men har inte lagt mer fokus på den än så. Var den sevärd alltså? Kanske är något att titta på ändå.

  • dixiwonderland
   Författare
   23 mars, 2022 / 17:35

   Jaa den är absolut ett måste att se! Jag tror det bara är 8 avsnitt så den är inte speciellt lång men så bra! 😀

 2. 23 mars, 2022 / 16:35

  har funderat på om jag ska ta å se den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.