0   6
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Noragami

Noragami

Noragami kom ut 2014 och till min stora förskräckelse och sorg så släpptes säsong två 2016 och sen la de ner serien. Det är skandal för Noragami är en av mina absoluta favoritserier när det kommer till anime.

Serien handlar om Hiyori som en dag räddar en kille från att bli överkörd. Vad hon inte vet då är att killen inte är en kille utan guden Yato. Yatos stora dröm är att bli en av de största gudarna i världen. Men för att ta sig dit och göra ett namn för sig själv så måste han göra uppdrag som att hitta försvunna djur, hjälpa en kille som blir mobbad och besegra phantoms.

Noragami

Noragami är ett måste att se

Då Yato är en gud så kan han se både Far Shore och Near Shore som man skulle kunna översätta till den andra sidan och verkligheten. Då Hiyori kan se Yato så visar det sig att hon har möjlighet att lämna sin kropp och flytta sin själ till Far Shore. Vid de tillfällena så får hon en svans. Där får hon för första gången se phantoms som är varelser som kan fästa sig vid människorna och man skulle nog kunna säga att de suger livsgnistan ur dom och kan till viss del kontrollera dom. Yatos jobb är att besegra dessa phantoms.

Noragami

Vi har även Yukine, en ung kille som förlorade livet alladels för tidigt. Han blir Yatos shinki (vapen). När Yato ropar shinki förvandlas Yukine till ett svärd. Under tiden som Yukine är detta svärdet så kan han och Yato kommunicera med varandra. Detta gör att de inte alltid ser på saker på samma sätt vilket ställer till det en del. Serien är spännande, väldigt rolig och det som har gjort mig så besatt är romansen mellan Yato och Hiyori. Ni vet att jag inte är mycket för romantik men jag har nog aldrig skrikit ”KYSS HENNE” så mycket som i denna serien!

Det är en förbjuden flört

Det är en förbjuden flört då han är en gud och hon människa. Även de andra gudarna har sina åsikter om de hela. För desto mer tid Hiyori spenderar i Far Shore desto mer tid förlorar hon i Near Shore (verkligheten). Och romansen är inte uppenbar utan den smyger sig fram desto mer man tittar. I vissa scener så får jag en känsla i kroppen och jag vet inte hur jag ska beskriva denna känslan. Men det är som när man är kär för allra första gången. Och du känner dig i underläge samtidigt som du får en pirrande känsla i kroppen.

Yato är till en början väldigt egoistisk. Men som alltid i anime så utvecklas hans karaktär vilket gör att man bara älskar honom mer och mer. Och om du känner igen hans röst så är det inte så konstigt. Hiroshi Kamiya som gör Yotas röst gör även rösten till Levi i Attack on Titan. Även om det var sex år sedan som den andra säsongen sände sitt sista avsnitt så har jag inte gett upp hoppet om en tredje säsong. Detta serien är helt magisk och jag rekommenderar verkligen att ni ser den!

Dela

8 Kommentarer

 1. 20 april, 2022 / 18:17

  har aldrig sett något sådant program, men blir ju sugen när du gillar dem så 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   21 april, 2022 / 11:10

   Gör det! Vi började kolla på er ny i förrgår och den verkar sjukt bra en också 😀

 2. 20 april, 2022 / 20:16

  Jag har inte tittat så mycket på anime. Kanske borde ge den där en chans ändå. 🙂 Kul att du har en sån stark favorit. 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 april, 2022 / 11:11

   Ja det tycker jag verkligen att du ska göra 😀 Jag har en kategori här på bloggen som heter Filmer/Serier. Där hittar du allt som jag har sett.

 3. 20 april, 2022 / 21:36

  Låter väldigt spännande!

 4. 21 april, 2022 / 05:43

  Åh jag älskar japanska serier och den måste jag se. Tack för tipset. Kramis <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.