4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Jujutsu Kaisen Säsong 1

Jujutsu Kaisen Säsong 1

En serie som jag hade velat se väldigt länge var Jujutsu Kaisen. Serien handlar om tonåringen Yuji Itadori som i mötet med en demon sväljer ett ruttet finger som tillhörde Sukuna den mäktigaste demonen vilket gör Itadori besatt. Jujutsu ledarna dömer Itadori till döden via en exorcism men innan det sker så får han i uppdrag att hitta de andra fingrarna som tillhör Sukuna. Att kunna äta ett av Sukuna ruttna fingrar och överleva är extremt ovanligt och därför väljer Satoru Gojo som är en av ledarna på jujutsu skolan att ta Itadori under sina vingar och utbilda honom.

Jag hade enorma förväntningar på denna serien så tyvärr så blev jag lite besviken när vi väl började kolla. Jag gillar inte sättet som de har animerat serien på. Det känns som att serien är gjord 1995 istället för 2021. Men desto mer som vi kollade desto mer fastnade jag för serien. Något som jag upplever att många anime serier har är otroligt bra uppbyggnad av karaktärer. Precis som i Naruto så får man följa karaktärernas utveckling på ett sätt som gör att man får en relation till dom.

Jujutsu Kaisen Säsong 1

Jag upplever att serien blir bättre desto mer man kollar på den. Den är spännande, blodig och med twistar som håller ens intresse uppe under hela seriens gång. Personer som man tror ska ha en rätt stor roll i serien dör. Relationer som man aldrig trodde skulle bildas, bildas. Det är en serie som underhåller men efter första säsongen så skulle jag inte vilja påstå att den tog mig med storm så som jag trodde att den skulle. Men det kan också vara för att jag hade såna stora förväntningar på den.

Jujutsu Kaisen Säsong 1

Det som vi väntar på nu är filmen Jujutsu Kaisen 0: The Movie. Filmen kom ut förra året i Japan men ska komma ut i Amerikanska biografer den 18 Mars. Något som verkar vara väldigt vanligt med anime serier är att man även gör filmer till dom. Naruto hade hela 7 filmer och jag vet att även Demon Slayer också har en film. Det ryktas även om att Attack on Titan också kommer få en film. Vi får se hur lång tid det tar innan vi kan se filmen.

2 Kommentarer

 1. 17 mars, 2022 / 22:46

  Kanske får ta och se Cheer serien, är den bra? 😊

  • dixiwonderland
   Författare
   18 mars, 2022 / 09:30

   Jag tycker första säsongen är grym. Tyvärr så var inte andra säsongen lika bra :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.