3   21
3   32
7   29
4   31
3   33
12   39
0   26
3   38

Jag måste ner i vikt

hemmagjord flädersaft

Det var så länge sedan som jag skrev ett blogginlägg. I alla fall så känns det som det. Man märker hur internet tar en paus nu under sommaren. Man prioriterar att hitta på saker framför att hålla sig uppdaterad om vad alla andra gör. Jag har testat på att göra flädersaft för första gången. Väldigt enkelt, ni hittar receptet jag använde här. Tog med mig saften till min bestie nu i veckan så hon fick smaka. Vi blandade med kolsyrat vatten och det var så uppfriskande. Nu är jag jätte sugen på att göra saft av Mjölkört. Får hoppas att det smakar lika gott som färgen är fin.

Jag måste ner i vikt

I Måndags pajade jag min svanskota när jag skulle sätta ner Bonzo efter att ha lyft honom för alla våra trappor. Detta är en återkommande skada. Sist jag fick detta var i Januari på mitt förra jobb när jag lyfte fel. Då hade jag ont i 3 månader. Som tur är så märker jag redan nu att det känns bättre. Så fort jag är helt återställd så måste jag ta tag i min hälsa. Det är svårt att prata om detta för jag vill inte trigga någon. Vikt är ett så himla känsligt ämne och då jag själv haft ätstörningar så vill jag aldrig ha en negativ effekt på någon annan. Men jag måste ner i vikt för att må bra fysiskt. Det handlar inte om att jag inte tycker om mig själv eller trivs i min kropp. Men under de senaste 2 åren så har jag märkt hur otroligt mycket min vikt påverkar min kropp negativt. Smärtan vid svanskotan har jag aldrig haft tidigare. Jag har gått från lågt blodtryck till nästan för högt. Jag vill leva ett långt och friskt liv och därför så måste jag börja ta hand om min kropp. Jag vet inte hur mycket jag kommer visa av detta i mina sociala medier. Som sagt så vill jag inte påverka någon negativt eller sätta idéer i någons huvud. Detta handlar enbart om att jag inte mår bra fysiskt och måste ta tag i min hälsa innan det är för sent.

Dela

9 Kommentarer

 1. Nathalie Wiik
  25 juni, 2020 / 11:23

  Tråkigt att det ska vara känsligt att prata om viktnedgång. Jag skapade en ny instagram för min viktresa så fick dom som ville följa min resa göra det om dom ville. Jag promotar ju inte det utan har gjort det för min hälsas skull. Vägde 128kg och kroppen tog stryk för mig. Har nu gått ner 37kg men tagit en liten paus. Alla är fina oavsett storlek och det är viktigt att man säger ibland.

  • dixiwonderland
   Författare
   26 juni, 2020 / 10:54

   WOW grattis! Det är verkligen imponerande 😀 Med alla ideal osv så är det ett känsligt ämne. Jag vet själv hur triggad jag blev när jag mådde dåligt. Jämförde min kost och träning med andra. Men jag tror jag kan lyckas få en bra balans. Viktigt att många yngre läsare förstår att jag gör det för hälsan och inte för att ändra mitt utseende 🙂

 2. 25 juni, 2020 / 11:30

  Vikten är verkligen ett känsligt ämne och förstår att du känner så. Hoppas att allt kommer gå bra och att din kropp snart mår bättre. <3 Kramis

 3. 25 juni, 2020 / 12:18

  Jaa, jag bloggar inte alls lika mycket nu på sommaren, man har ju så mycket annat att göra så bloggen får gå lite på halvfart <3 Mums med flädersaft, vi ska nog också göra egen då vi har fläderblom i en av hästhagarna 😀

 4. 25 juni, 2020 / 12:23

  Men så gott med flädersaft!! Vill verkligen testa göra egen, måste jag kanske skriva på min bucket list för sommaren hehe. Och lycka till med vikten, förstår det du skriver med att man vill må bra själv och inte vill trigga igång någon annan! Jag tränar för att må bra och min kropp mår bra av det<3

  • dixiwonderland
   Författare
   26 juni, 2020 / 10:52

   Ja du måste testa att göra egen flädersaft men du får vara snabb för de börjar vissna nu 🙂

 5. 25 juni, 2020 / 20:02

  vad jobbigt med svanskotan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.