2   33
22   47
79   62
1   27
7   50
3   33
2   23
0   31

Årets första video

Igår publicerade jag årets första outfit och idag publicerar jag årets första video. Känns så himla bra att äntligen vara tillbaka. Och jag blev så himla nöjd med redigeringen av denna videon! Vill även påpeka så ingen annan gör det. Jag är mycket väl medveten om att New York inte är ett land. Jag är en person som ofta säger fel. När jag spelar in mina videos så är det sällan som jag gör omtagningar då jag vill att klippen ska kännas naturliga. Därför blir det att jag inte alltid hinner tänka igenom vad jag ska säga och då blir det lite knasigt. Nu har ni dock sett så många videos med mig att ni borde vara vana haha.

Instagrams skit algoritm

Igår blev jag riktigt förbannad när det kommer till instagram. Sen de skapade deras värdelösa algoritm 2015 så har det fallerat. Jag har över 15.000 följare på instagram. Vad jag kan se på min statistik så är det ca 350 personer som ser mina bilder. Vad detta exakt innebär vet jag faktiskt inte. Syftar statistiken enbart på mina följare eller gäller detta även om mina bilder hamnar i Utforskaren? Av dessa 350 så är det i snitt 22 personer som gillar mina bilder. Jag vet att jag har så kallade “vänner” som ser mina bilder men skiter i att gilla dom. Och som jag skrev på min instastory igår. Hade jag varit en privatperson så hade jag inte brytt mig. Men nu ingår mitt instagramkonto i mitt företag och klart att företagen ifrågasätter varför statistiken ser ut som den gör.
Det hjälper inte heller att hela 24% av alla mina följare är från USA och endast 4% är från Sverige. Och sen att hela 49% av de som följer mig är män. Det är också så himla konstigt för varför följer de mig? Jag lägger inte ut lättklädda bilder och de gillar ju ändå inte mina bilder så vad är meningen med det hela? Jag följer 103 personer men jag vet att jag inte får upp alla deras bilder i mitt flöde. Så om en person följer över 1000 personer så blir det nästan helt omöjligt att synas. Kändisar går automatiskt före i flödet. Sen vill instagram själva att man ska vara super aktiv på sitt konto vilket innebär 7 bilder per dag (omöjligt). Jag märker på min statiskt att uppdaterar jag regelbundet så ökar min statiskt men jag kan varken se detta i mitt följarantal eller antalet likes vilket får mig att ifrågasätta om hela deras statistik är fake?
Dela

32 Kommentarer

 1. 11 januari, 2019 / 10:15

  Vilken rolig video och kul att höra lite mer om dina mål och drömmar<3

 2. 11 januari, 2019 / 10:51

  Oj sju bilder om dagen är sjukt mycket och så många skulle jag inte heller hinna med. Kul att du la upp årets första video! 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 16:04

   Instagram vill att dom ska vara number one och därför vill de att man ska vara super aktiv men de borde inse att ingen använder instagram på samma sätt som man gjorde förr. Det har man instastories till nu.

 3. 11 januari, 2019 / 13:48

  Så himla roligt med årets första video 🙂

 4. 11 januari, 2019 / 17:52

  Tycker också att statistiken är knas. Enligt den är mina följare mest aktiva på kvällen. Lägger jag ut en bild på kvällen så får jag färre likes än om jag publicerar kl 04.50 (börjar jobba vid den tiden, därför jag är vaken haha). Mycket konstigt det där. Förstår att det känns sjukt frustrerande för dig!

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 16:03

   Ja man orkar liksom inte kämpa med siffrorna när de ändå inte ger resultat 🙁

 5. 11 januari, 2019 / 19:06

  Tycker också det där med Instagram är såååå dåligt, varför gjorde de så för???? 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 16:02

   Bra fråga för jag vet ingen som är nöjd med skiten 🙁

 6. 11 januari, 2019 / 19:11

  Vilken fin kalender 😍

 7. 11 januari, 2019 / 20:12

  Är också så less på instagram, känns som att det är omöjligt att komma nån vart och synas 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 16:01

   Kan inget annat än att hålla med dig 🙁

 8. 11 januari, 2019 / 21:44

  Jaaaaa den där jävla algoritmen….! Får utbrott lite var och varannan dag, varför ska privatpersoner (som inte behöver nå ut med produkter och grejer) uppmärksammas och vara de som bara flyger i visningar och en annan som driver företag och behöver synas istället vara osynlig? Hade sånt flow bara för någon vecka sen och så uppdaterades det här om dagen och nu faller kontot bort i visningar igen. Så trist när det är en sån viktig marknadsföringskanal, så jag lider med dig!!! <3

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 16:01

   Man blir så jävla less på det. Jag har tröttnat på att jag endast syns för amerikanska personer. Vill verkligen nå ut mer till Sverige men det känns omöjligt att lyckas vända detta 🙁

 9. 11 januari, 2019 / 23:11

  Det är så himla tråkigt när inte algoritmen bara kan vara logisk. Att bilder från alla en följer kommer upp och i RÄTT ordning…

 10. 12 januari, 2019 / 00:16

  Algoritmen på instagram är verkligen sinnessjukt konstig! Jag fick mer likes när jag hade 500 följare än nu när jag har 1000 efter att de ändrade tidslinjen förra året? Helt sinnessjukt!

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 15:59

   Har du företagsprofil? Då kan du se hur många som kan se dina bilder. Jag vet att vid 1000 följare så brukar det fallera för många så du är tyvärr inte ensam 🙁

 11. 12 januari, 2019 / 01:34

  Jag fattar inte vad Instagram håller på med.. Jag tycker att bilderna ska ligga i tidsordning 🙂

 12. 12 januari, 2019 / 10:31

  HATAR verkligen hur instagram fungerar numera! Och hur svårt ska det vara att göra så man får se inläggen i kronologisk ordning? Gahhh! Hoppas verkligen att dom en dag snart börjar lyssna på vad vi vill! Kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   12 januari, 2019 / 15:58

   Ännu värre att folks bilder inte visas alls 🙁

 13. 12 januari, 2019 / 12:27

  Duktig du är finis!! <3

 14. 12 januari, 2019 / 16:05

  Så himla roligt med video! 😀 Och så tråkigt med Instagram! Har det själv men använder inte det alls men vet hur många som klagar på de ändringar dem har gjort för dem makes no sense ju! Hoppas de tar tag i att fixa det, om tillräckligt många klagar kanske hehe.

  • dixiwonderland
   Författare
   13 januari, 2019 / 20:17

   Tror tyvärr inte att det kommer bli till det bättre 🙁 Skit tråkigt men jag älskar instastories så även om jag slutar uppdatera mitt flöde så kommer jag använda stories 😀

 15. 12 januari, 2019 / 17:44

  Håller med dig att instagram algoritmer verkligen suger :/ Kram på dig

 16. 13 januari, 2019 / 13:18

  tycker algoritmen är så tråkig…men hoppas att du inte slutar med insta

  • dixiwonderland
   Författare
   13 januari, 2019 / 20:13

   Nej jag ska inte sluta. Har fått så mycket meddelanden från andra med stora som små konton och alla upplever exakt samma problem 🙁 Önskar bara att Instagram kunde lyssna på oss och sluta med deras idiotiska algoritmer som inte lönar sig för någon…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.