8   35
3   28
0   22
3   46
3   40
3   39
7   40
2   38

All of us are dead | Säsong 1

All of us are dead | Säsong 1

All of us are dead är en sydkoreansk zombie serie som kom ut på Netflix den 28 Januari. Serien handlar om ett gäng skolungdomar som är i skolan när zombie viruset bryter ut. Är det något som koreanerna är bra på så är det zombie filmer. Om ni har missat Train to Busan så måste ni se båda filmerna!

Det finns två olika typer av zombies

Vi har The walking dead som är långsamma zombies och sen finns det som i All of us are dead de snabba. Om vi skulle få en zombie invasion så vill du ha de långsamma för det är mer eller mindre omöjligt att överleva dessa snabba. Något som jag uppskattade med serien var att ungdomarna rätt snabbt gissade på att det var zombies. I många zombie filmer så vet inte karaktärerna att det är zombies. De nämnde även filmerna Train to Busan vilket jag tyckte var kul.

All of us are dead | Säsong 1

Serien är grymt bra redan vid första avsnittet. Varje avsnitt innehåller mycket spänning och något som jag gillade är att det aldrig var ett dött ögonblick. Ibland kan jag bli irriterad över att de bara ska prata och prata men inget händer. Så var det aldrig i All of us are dead. Även när de hade lugnare stunder så tyckte jag om dom och man fastnade verkligen.

All of us are dead | Säsong 1

Zombiesarna är grymt bra gjorda. Ett av de svåraste jobben enligt mig är att vara skådis. Jag själv skulle aldrig kunna låtsas vara någon annan än mig själv. Och därför blir jag så otroligt imponerad över att så extremt många människor samtidigt kan spela zombies så jäkla bra! Det finns en scene där de filmar i slow motion och då tänkte jag att man skulle se någon av zombiesarna ”faila” men nej. De får det att se så sjukt äkta ut.

Mina andra recensioner finner ni här

För mig så klassar inte jag detta som skräck. Jag har inga problem med att äta middag samtidigt som en zombie äter upp inälvorna på en människa. Men jag älskar spänningen. Vem kommer dö och vem kommer överleva? Det psykologiska spelet som uppstår när det handlar om liv eller död. Tycker absolut att ni ska se denna serien om ni tycker om spänning och zombie. Den får 8/10 av mig.

8 Kommentarer

 1. 5 februari, 2022 / 22:40

  Den har jag velat börja se på! Får börja se på den då! 😊

 2. 6 februari, 2022 / 12:06

  Tack för tips!
  Älskar ju skräck, men har aldrig gillat zombiefilmer av någon anledning. Tycker det mest är samma visa om och om igen..
  Men kanske ska ge denna en chans då. 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   6 februari, 2022 / 13:50

   Zombiefilmer är ju inte (enligt mig) skräck. Det är mer spänning men man blir ju inte rädd 🙂 Ja se den! Helt klart värt det 😀

 3. 6 februari, 2022 / 19:52

  oj jäklar, lät bra men lite äckig

 4. 7 februari, 2022 / 20:01

  Kul med serierips! Denna finns med på att se listan, älskar zombies! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.