3   23
3   25
6   24
3   28
3   30
3   27
7   36
3   37

Storrensar lägenheten ala Marie Kondo


Hur du går från ett stökigt / kaosartat hem till ett städat och organiserat liv. Mitt svar är Marie Kondo.

Har man följt mig ett tag på youtube eller instastories så har ni sett att jag har blivit ett städfreak. Och jag skriver blivit, för det har inte alltid varit så här. Var det något som gjorde min mamma galen så var det när mina smutsiga underkläder lämnade ett spår efter sig i vår lägenhet. Jag bytte om lite huller om buller och lät det sedan ligga kvar. Detta följde naturligtvis med mig när jag flyttade hemifrån. I början så sov min sambo endast här på helgerna och under veckodagarna så hann det byggas ett berg av saker i sängen. Att jag hade en rund säng på 210 cm gjorde inte saken bättre. Jag minns att jag hade som en liten gång i mitten där jag sov om nätterna medan sidorna var fulla med all möjlig skit.

Det är inte förrän bara några månader tillbaka som jag har börjat uppskatta att städa. Men framförallt att ha ett städat och organiserat hem.

Mina bästa tips för att få ett städat och organiserat hem ala Marie Kondo.

 • Om det inte används så ska det bort. Jag får panik av att ha saker hemma som inte används. Kanske är det för att vi bor i en 1:a och helt enkelt inte har mycket utrymme. Men jag ser ingen som mening med att behålla saker som inte används.
 • Organisera smart. Jag har tre kategorier i tankarna när jag städar. Lägenheten – Förråden – Återvinningscentralen. Det som ska vara kvar i lägenheten är saker som vi ofta använder eller har ett högt värde. Verktygslåda, hantlar, grejer till datorn. I förrådet hamnar sånt som inte används speciellt ofta. Julsakerna, vinterjackorna, städsaker till bilen. Återvinningscentralen är sista stoppet och där slänger vi helt enkelt saker som vi aldrig kommer använda igen.
 • Städa regelbundet. Jag gjorde en undersökning på min instastories där jag ville få reda på om jag städar för mycket eller för lite. Jag insåg att jag precis som många av mina följare kör ungefär samma städschema. Dock insåg jag att när det kommer till att tvätta golven så måste jag skärpa mig, för att inte tala om badrummet. Nu tvättar jag golvet en gång i veckan samt storstädar badrummet en gång i månaden. Städar man regelbundet så blir det inte lika stökigt.
Share:

26 Comments

 1. 10 mars, 2019 / 09:20

  Måste ta en ordentlig genomgång här hemma snart!

 2. 10 mars, 2019 / 11:21

  Att städa regelbundet försöker jag göra, och sen tycker jag det känns så bra när man väl gjort det! 😀

 3. 10 mars, 2019 / 12:47

  Det är verkligen så underbart med ett städat och organiserat hem. Jag försöker verkligen att hålla det städat men ibland går det inte så bra haha. Men när man väl lyckas så är det riktigt skönt 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   11 mars, 2019 / 08:41

   Klart att det måste få bli stökigt någon gång 😀 Men så länge man sköter det viktigaste så gör det inte så mycket om det ligger lite kläder här och där 😛

 4. 10 mars, 2019 / 16:55

  Jag röjer och dammsugar regelbundet, oftast varje dag men ibland kan det bli varannan. Men att torka golvet gör jag inte alls lika ofta, så där borde jag också skärpa mig!

 5. 10 mars, 2019 / 17:33

  Jag är sämst på städning alltså, så fort jag börjar städa så blir det alltid att jag börjar pilla med det jag ska städa undan och så blir jag fast med det, haha!

 6. 10 mars, 2019 / 17:37

  så sant, ha en fortsatt fin söndag fina du!

 7. 10 mars, 2019 / 18:54

  Superbra tips!! Man mår så mycket bättre när det är städat och organiserat!! 😀

 8. 10 mars, 2019 / 19:11

  Haha åh så kul inlägg!! Jag behöver ha det städat runt omkring mig för att jobba bra för annars tappar jag fokus och ser bara skiten runt omkring mig 😉 Men jag tycker det är sååå tråkigt att städa…. Och vi bor ju också i en etta så jag får panik på alla jäkla grejer och kör helt och hållet på det där med att allt som inte används ska bort och så just att bara saker vi använder ofta ska finnas här i hemmet, resten står sorterat i kartonger ute hos mina föräldrar eller i vår källare. Det ska vara rent och mysigt, inte massa grejer på bänkar, bord och sånt, då måste jag bara plocka undan allt direkt, men måste bli bättre på att faktiskt städa…. 😛

  • dixiwonderland
   Författare
   11 mars, 2019 / 08:40

   Jag hatade att städa förr men desto mer som det har blivit en rutin i vardagen desto mer uppskattar jag det faktiskt 😀

 9. 10 mars, 2019 / 20:18

  Jag älskar också att ha det organiserat och rensar ständigt! Min sambo är däremot en som samlar på allt! 😬😍

  • dixiwonderland
   Författare
   11 mars, 2019 / 08:39

   Mardrömmen att bo med en horder xD Så länge han låter dig rensa så är det ju lugnt 😉

 10. 10 mars, 2019 / 20:40

  Tre riktigt bra tips och vad skönt att vara organiserat hem som är städad. Det är verkligen så skönt! 🙂

 11. 11 mars, 2019 / 07:41

  Men åh! Verkligen så himla bra tips! Längtar så efter att det blir bättre väder så man kan total-rensa lägenheten, fylla bilen och sen vara med på bakluckeloppis någon stans. Fatta vad skönt!! Kram fina <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.