2   26
5   34
1   29
1   25
1   31
7   38
1   29
2   21

Ny växtvideo + mina senaste växtköp

Det är Torsdag vilket betyder att en ny växtvideo går live. I dagens video pratar jag om Orkidéer. En av de mest populära växterna i våra hem. Alla känner någon som har en orkidé. Sen jag spelade in denna videon så har de lilla bladet redan hunnit växa sig till dubbel storlek och jag har ett nytt litet blad på väg. Om ni har önskemål inför kommande växtvideo så får ni gärna lämna en kommentar. Jag kommer gå igenom alla mina växter men kan naturligtvis prioritera så ni får den ni är mest intresserad av i kommande växtvideo.


Ni som följer mig på mitt växtkonto (som förövrigt växer i en väldigt fart) har redan sett dessa men jag vill naturligtvis skriva om dom här på bloggen.

Mitt senaste växtköp ser ni här. En Calathea Lancifolia. Detta är min sjunde Calathea och absolut inte min sista. Älskar verkligen detta släktet. Dom kommer i så många olika färger, mönster och designs. Dock ska man vara medveten om att de kräver en hel del ifrån en. Är du inte engagerad i dina växter så ska du inte köpa en Calathea.

Och som ni har sett i mina vloggar så har jag genomfört mitt dyraste växtköp nyligen. Det var en budgivning på Tradera som spårade ur lite och det slutade med att jag betalade 733 kronor för en Calathea White Fusion. Men hur fin är den inte?! Detta ska dock vara en av de svåraste Calatheorna som man kan ha. Men det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Den står precis bredvid min luftfuktare då den vill ha en luftfuktighet runt 70%. I lägenheten brukar vi hamna mellan 57-62%. Den håller just nu på att få ett nytt blad vilket gör mig super excited.

Vi var även ute på en liten roadtrip för inte så länge sedan och där blev det även några växtköp.

Det blev naturligtvis en Calathea. Denna gången en Makoyana. Tråkigt nog var den i riktigt dåligt skick. Så när vi skulle betala påpekade jag detta och då fick vi 40 kronor rabatt. Denna valde jag att separera när jag kom hem för jag ville ge bort den andra delen till min bestie. Så nu har vi varsin, twins! Min har återhämtat sig väldigt bra. Flera nya blad är på väg upp och jag tror den kommer bli jätte fin. Är det något jag har lärt mig med mina växter så är det att ha tålamod.

Jag köpte även en Alocasia Cucullata. Har kollat på dessa online under en längre tid men hade turen att hitta den till ett billigare pris i butiken. Jag tycker den är jätte fin och den har redan fått sitt första blad här hemma.

Sista köpet som jag gjorde under vår lilla roadtrip var att köpa en Alocasia Dragon Scale. Hur cool är inte denna? Den trivs väldigt bra här hemma hos mig för de nya bladet håller på att slå ut och jag såg imorse att det fanns en liten stump i jorden. Denna säljer jag dock nu på Tradera ifall ni är intresserade av att köpa den. Anledningen till varför jag säljer den är för att jag såg att det finns en lika dan fast i silver. Hänger man med i mina växtköp så vet man att jag dras till växter som har silver i sina blad. Men det är enda anledningen till varför jag säljer den.

Dela

26 Kommentarer

 1. 30 maj, 2019 / 17:39

  Jag är så förundrad över hur alla växter du skaffar! 😀 Fast jag skulle kunna göra samma sak men med kameror haha 😉 Kram

 2. 30 maj, 2019 / 19:45

  Kul att du kan så mycket om växter!! Måste vara så roligt 🙂 Själv är jag urdålig, och den enda växten vi har hemma är en kaktus som överlever allt hahah..

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2019 / 12:38

   Handlar om intresse 😀 Är man inte intresserad så blir det svårt men jag älskar det 😀

 3. 30 maj, 2019 / 20:14

  du har verkligen så himla fina växter 😀

 4. 30 maj, 2019 / 21:24

  Men wow vilka fina växter och de verkar ju verkligen trivas hos dig, du kan det där du!! 😀 Shiiit vilken dyr växt men som du säger, den var väldigt fin och speciell! 🙂 Så imponerad av dig!

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2019 / 12:37

   Tack för dina fina ord 😀 Blir så glad <3

 5. 30 maj, 2019 / 21:56

  Superbra tips och video!! Och såå cool och snygg den sista är! 😀

 6. 31 maj, 2019 / 06:18

  Men åhhh! Önskar verkligen att jag hade dina gröna fingrar och hade lyckats ha liv i växter och blommor. Gör ju så mycket för lägenheten ju!! kram fina <3

 7. 31 maj, 2019 / 09:03

  Nej men vad kul, hade ingen aning om att det är så stort med växter att man kan sälja och köpa på Tradera 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2019 / 12:37

   Det är väldigt populärt faktiskt. Allt detta är ju relativt nytt för mig också då jag inte har hållit på speciellt länge xD

 8. 31 maj, 2019 / 13:52

  Dragon scale ser väldigt cool ut😀roligt med växtinlägg!

 9. 31 maj, 2019 / 15:13

  Såå mycket fint 😀

 10. 31 maj, 2019 / 18:49

  Det finns verkligen så mycket växter jag aldrig hört eller sett förut, men SÅ fint! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2019 / 12:36

   Jag hade inte heller någon aning om att dessa fanns förrän jag blev intresserad 😀

 11. 1 juni, 2019 / 07:56

  Du har så många härliga blommor! 😍

 12. 1 juni, 2019 / 09:43

  Dina växter är så fina! Inatt drömde jag att en av mina monsteror (den finaste) hade dött. Alla blad var borta! Fruktansvärt, jag sprang till den direkt imorse när jag vaknade. Den mår bra, haha!

  • dixiwonderland
   Författare
   1 juni, 2019 / 12:35

   Det där är vad jag kallar en riktig jävla mardröm xD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.