4   27
0   21
2   20
3   25
4   24
0   26
8   27
0   18

I dagens växtvideo pratar jag om bananträd

Hej från ett regnigt Trollhättan. Är så glad att vi fotograferade Midsommarbilderna igår. Med tanke på att det ska regna hela dagen idag. Är ni nyfikna så finns det en sneak peek på min instagram.

I dagens växtvideo pratar jag om bananträd

Detta är en av de enklaste växterna som jag har här hemma. Jag var rädd att den inte skulle trivas då de vill ha mycket sol. Men den trivs väldigt bra i vårt köksfönster. Nu är det tredje gången som den producerar bäbisar. Dock har jag svårt att få sticklingarna att överleva. Av 6 st så har endast en överlevt och den ska min bestie få av mig. Älskar de fina bladen som den har. Dock ska man vara medveten om att den blir några meter hög (visste jag inte när jag köpte den haha).

Så se till att ha mycket plats för den. Jag har även läst att man kan klippa av de nya bladet och att den då slutar växa. Vet dock inte om detta är 100% sant. Och jag har även läst att de bara har en livslängd på 3 år. Om detta är sant eller inte vet jag inte. Beror förmodligen på klimatet som den får växa upp i.

Något som jag tycker är riktigt kul är att jag får mer visningar på mina växtvideos än vad jag får på mina vloggar. Jag tycker det är så himla roligt.

Share:

6 Comments

 1. 20 juni, 2019 / 11:52

  Vad kul att den producerar bebisar och jag har aldrig ägt bananträd. Bra video! <3 Kramis

 2. 20 juni, 2019 / 11:59

  Kul video<3

 3. Sofia
  31 juli, 2019 / 14:57

  Hej! Superbra video, ungefär hur stora (cm) brukar skotten vara innan du planterar om dem? Mina överlever sällan. Hälsar, Sofia

  • dixiwonderland
   Författare
   1 augusti, 2019 / 18:36

   Jag skulle säga ca 7 cm. Det viktigaste är att du får med rötter när du tar skotten och att du ser till att hålla jorden fuktig. Jag låter även mina stå vid luftfuktaren så det hjälper också en del 🙂 Tror man kanske ska låta de vara lite större men jag har inget tålamod xD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.