6   31
17   42
4   33
3   27
0   26
0   24
0   23
3   27

Hur tar du hand om Gullrankan på bästa sätt?

Hur tar du hand om Gullrankan på bästa sätt?

I dagens video berättar jag om Gullrankan som jag tror vi alla känner till. Det är en av de mest vanliga växterna som finns i våra hem. Förmodligen för att den är otroligt enkel att ta hand om och kräver väldigt lite.


Igår fick jag hem en ny familjemedlem. Nämligen en Calathea Zebrina. Jag hade först tänkt köpa den på Tradera men så fick Grönväxtriket in den så då slog jag till direkt. Nu har jag 9 Calatheor här hemma. Så himla galet! Men det är verkligen min favorit art. De har så vackra blad och är inte speciellt svåra så länge man har en luftfuktare. I skrivandets stund är det 24,7 grader varmt i vår lägenhet och vi har en luftfuktighet på 66%. Luftfuktaren är inte ens gång utan vi har bara öppet balkongdörren. Det är dags att ta upp en av fläktarna i källaren. Växterna älskar dock detta men jag måste också ta hänsyn till övriga familjemedlemmar haha.

Gissa vart jag ska idag?

Innan vi åker iväg och firar Nationaldagen så ska vi ut till Överby för lite ärenden. Ni kan ju gissa vilken butik som jag ska besöka idag haha. Jag är med i en sida där man svarar på undersökningar och när man är uppe i 1500 poäng så kan man byta in sina poäng till presentkort. Det finns över 1000 olika butiker att välja bland. Ett riktigt bra sätt att spara pengar på. Jag vet dock inte vad jag är ute efter för nu känns det som att jag har alla de växterna som jag haft på min lista. Men något säger mig att en sån lista aldrig tar slut.

Share:

8 Comments

 1. 6 juni, 2019 / 15:00

  Brukar också svara på såna undersökningar så man får poäng och kan växla till presentkort, så himla bra 😀

 2. 6 juni, 2019 / 17:14

  Åh så himla vackert! Åh vad spännande det låter, hoppas du fick tag i något roligt! 😀 <3

  • dixiwonderland
   Författare
   7 juni, 2019 / 07:47

   Det blev bara en kruka denna gången 😉

 3. 6 juni, 2019 / 20:54

  Hoppas du har en superfin nationaldag fina du, kram kram!!

 4. 6 juni, 2019 / 21:05

  Vilken fin växt och den där sidan måste jag gå med i! 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   7 juni, 2019 / 07:47

   Ja gå med i den! Ett grymt sätt att spara pengar på 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.