1   26
0   24
7   38
8   35
6   33
16   28
6   27
0   17

Bästa Tisdagen på hela året

I denna vloggen får ni se när jag bakar bröd. Som jag har nämnt tidigare så var tanken att jag skulle göra hälften av det som stod i receptet men det råkade jag glömma av när jag kom till oljan och honungen haha. Men brödet blev väldigt gott. Och detta har gett mig lite mer självförtroende till att fortsätta baka bröd och testa andra sorter. Vi avslutade även veckan med att fira min sambos yngsta lillasyster Olivia som nyss fyllt 18.

”Bästa Tisdagen på hela året”

Jag skrev i gårdagens inlägg hur nervös jag var inför deklarationen. Inatt vaknade jag 04:10 ur en dröm som handlade om just detta. Jag har knappt sovit men när jag vaknade halv åtta så försökte jag att logga in vilket gick smidigt. Ibland kan det vara för högt tryck men det gick bra. Väl inne på mitt konto så tror jag på riktigt att jag har loggat in på fel konto. Kan vara för att jag var nyvaken men vad händer frågade jag mig själv.

Jag får tillbaka 14.000 på skatten. Det är dubbelt så mycket som förra året. Jag kan säga att jag är smått i chock. Som egenanställd så betalar jag väldigt mycket avgifter innan jag får ut min nettolön. Mer än hälften av den summan som jag fakturerar försvinner i moms, skatt och andra avgifter. Det gör att min månadslön är väldigt låg. Efter förra året så insåg jag att jag kan inte enbart förlita mig på pengarna som jag får via mina sociala medier. Detta är anledningen till varför jag har börjat arbeta som dog walker igen och även kommer satsa ordentligt på att arbeta som fotograf. Sen tycker jag även att det är roligt och skönt att få komma ut i friska luften och gå mina dagliga promenader med alla hundarna. Jag insåg att jag spenderade för många timmar framför datorskärmen. Så promenaderna med hundarna blir ett bra sätt att få komma ut och få både motion och frisk luft.

”Det är dubbelt så mycket som förra året”

Så vad ska jag göra för pengarna?

Rolig som jag är så kommer jag spara i stort sett allt. Vi har pratat om att resa till Norge men vi vet inte hur det blir med min sambos semester i år. Jag känner dock att får vi chansen så borde vi ta den och resa iväg. Det är ju en av mina största drömmar att få se de Norska fjordarna och vi har inte varit utomlands tillsammans sen 2014. Men vi får se om det blir någon resa i år. Jag kommer investera de mesta i aktier och fonder. Att ha ett sparande är något som jag prioriterar väldigt mycket. Sen får jag inte någon tjänstepension så är det något som jag själv måste spara undan. Man ska naturligtvis leva här och nu men samtidigt är det viktigt att tänka på framtiden.

Ni som har fått pengar tillbaka, vad ska ni göra med dom?

Share:

14 Comments

 1. 19 mars, 2019 / 09:06

  Så jäkla härligt när man får ett sånt glatt besked, vet ju precis hur det är med pengar och att inte bara kunna ta ut massa i lön när man driver eget eftersom typ 50% är moms, skatt och avgifter innan resultatet kommer… 😉 (Var tvungen att gå in och se vad jag får och HALLELUJAH, vilken surprise!!!!) Låter som kloka planer för pengarna du får tillbaka och JAAAA åk till Norge och se det du drömmer om, det är du så värd så unna dig det när ni får en lucka tillsammans, såna upplevelser är ovärderliga och man ska förverkliga det man drömmer om! 🙂 Jag ska nog också spara det mesta, eventuellt försöka få in några dagars semester för att komma bort en stund innan sommarsäsongen drar igång, precis som förra året när vi åkte till Marrakech. 🙂 :-*

  • dixiwonderland
   Författare
   20 mars, 2019 / 08:50

   Kan vi inte komma överens om att vi båda tar semester i sommar? För mig blir det ju inte riktigt semester men jag skulle verkligen behöva komma bort och unna mig lite 😀

 2. 19 mars, 2019 / 09:21

  Vad roligt att du får så mycket tillbaka och jag känner mig också lättad efter vad jag får tillbaka 😀 Kramis

 3. 19 mars, 2019 / 09:33

  Jag sparar alltid lite och handlar för en liten summa så känner jag mig lite duktig!

 4. 19 mars, 2019 / 10:16

  Vad härligt att få tillbaka så mycket, för mig är det ungefär samma och de pengarna går rakt in på sparkontot

 5. 19 mars, 2019 / 13:38

  Egent bröd är ju sååå gott oftast! Mums 🙂

 6. 19 mars, 2019 / 14:58

  Åååh vad kul att få tillbaka så mycket 😀 Jag är ju anställd och skatten dras enligt tabell så då ska det ju nästan gå plus minus noll men med lite överskott, så i år får jag tillbaka cirka 3000 och det går till vår resa i höst <3

  • dixiwonderland
   Författare
   20 mars, 2019 / 08:48

   Så länge man får tillbaka så är man ju glad 😀

 7. 20 mars, 2019 / 21:02

  Jag kommer spara mina pengar och använda på någon resa eller på att köpa en säng eftersom jag sover på bäddsoffan haha! 😀 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.